ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Брюс Вілліс живий, але фейк про його смерть поширили українці в соцмережах

Нещодавно в українському інфопросторі поширилася фейкова новина про смерть актора Брюса Вілліса, яку помилково розповсюдив користувач соцмереж. Після швидкої реакції уважних читачів фейк був спростований.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Фейкова новина про смерть всесвітньо відомого актора Брюса Вілліса потрапила в український інфопростір буквально кілька хвилин тому. Її поширив користувач Андрій:

 “R.I.P. Відомі слова актора: Випадіння волосся, лисина — це спосіб Бога нагадати мені, що я людина, а не мавпа”, — написав він.
Його допис встиг зібрати 30 лайків і кілька поширень, перш ніж маховик фейку зупинили. Прискіпливі читачі зауважили, що не знаходять жодного підтвердження цій інформації.
 

Зрештою автор допису визнав, що повівся на фейк, і вибачився. Тому ми не вказуємо його прізвище. Усі помиляються, головне — вміти це визнавати.

Про всяк випадок Сова теж прискіпливо промоніторила різні авторитетні джерела — ніде згадок про смерть актора немає. Натомість ми знайшли джерело фейку, на який повівся Андрій. Це фейсбук-сторінка “Amazing Crocodile”.

“Брюс Вілліс. Спочивай з миром, великий американський актор кіно та телебачення”, — йдеться у фейковому дописі.

 
 
Крім Андрія на цей допис повівся ще один українець — “Александр Воронин” із Києва. Щоправда його допис зібрав менше вподобань. Хай там як, ми вирішили спростувати цей фейк, бо є ризик, що він стане вірусним.

Нагадаємо, в лютому 2023 року дружина Вілліса повідомила в соціальних мережах, що 69-річному актору поставили діагноз: лобово-скронева деменція. Перші симптоми почали з'являтись навесні 2022 року у вигляді труднощів з вимовою. Згодом проблема прогресувала, і лише минулого року лікарі змогли поставити чіткий діагноз small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01