ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Чи бачить так штучний інтелект Україну сьогодні?

Розбираємось сьогодні, чи насправді згенеровані штучним інтелектом зображення на тему України демонструють, що він саме так бачить ситуацію в нашій країні.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Ні, штучний інтелект не бачить реальність так.

Останнім часом у соцмережах масово постять згенеровані “штучним інтелектом” ілюстрації, які так чи інакше ганьблять Україну. У підписі стверджують, мовляв, саме так ШІ бачить українську реальність.

Але це фейк.

 



 Насправді штучний інтелект генерує зображення на основі інформації, на якій його навчали, введених користувачем запитів та наданих ним інструкцій.



Якщо ви надсилаєте йому текстовий опис того, що хочете побачити, ШІ намагатиметься створити відповідне зображення.

Наприклад, за запитом «Білі медведі рахують гроші в Арктиці» штучний інтелект без проблем створить зображення з відповідними цим словам елементами. 

Розуміння цих очевидних речей мало б зупини людей від поширення матеріалів під емоційними заголовками зі згенерованими картинками. Проте, мабуть, саме емоційність і бере гору.

На жаль, не завжди легко відслідкувати автора згенерованих картинок, які показують Україну в негативному світлі. Цілком імовірно, що це робота саме россосісіянців. А власники українських спільнот у соцмережах на кшталт “Буськ онлайн" чи “Типові Чернівці”, які публікують подібне, свідомо чи не ні — підіграють ворогу.

 Напевно вони публікують це, щоб зібрати охоплення, вподобайки, репости, адже саме емоційними матеріалами найлегше зачепити за живе багатьох людей у такі важкі часи  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01