ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Дякую ТЦК за те, що вивели ухилянтів з Палацу спорту: блогери поширюють фейковий коментар Вакарчука

У мережі активно поширюють фейкову цитату, яку приписують лідеру гурту “Океан Ельзи” Святославу Вакарчуку. Висловлювання стосується перевірки ТЦК документів на концерті гурту та було сфабриковане на російському розважальному сайті. Блогери ж підхопили цей жарт і подали його як реальний коментар, що спричинило широке поширення фейку в соцмережах.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

У мережі активно поширюють фейковий коментар, який приписують лідеру гурту Океан Ельзи Святославу Вакарчуку. “Дякую ТЦК, що вивели цих негідників із Палацу Спорту”, — йдеться в публікаціях.

Нагадаємо, що вчора, одразу після концерту, поліція разом із працівниками ТЦК перевіряли документи у відвідувачів заходу. Кількох людей затримали.

Сфабриковану цитату про ці події одразу підхопили блогери, які вже давно помічені в роботі на підрив мобілізації. Зокрема, допис з фейковим коментарем Вакарчука опублікував популярний блогер Андрій Луганський (також відомий, як Серебрянський). І зібрав понад 33 тисячі охоплення.

 

Насправді він не є автором фейку. Ймовірно Луганський його підібрав на російському розважальному сайті “Пікабу”. З однією тільки різницею: якщо там написано, що це жарт та прикол, то сам блогер видав цитату за щире золото.

Уже від нього цей жарт розлетівся як правда по соцмережах. Наприклад, його опублікували на фейсбук-спільноті “Військовий адвокат”, де зібрали ще кілька десятків репостів та сотні коментарів.

Щодо реакції Святослава Вакарчука на ці події, то свій коментар він надав “ТСН”. У нього запитали, якої він думки про перевірки під час концерту.

"У нас сьогодні день народження, я сподіваюсь, що ви нас теж вітаєте. Ми дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику. Взагалі для нас це велике свято. Ці 30 років для нас були дуже важливими. Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. В тому числі за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка", - відповів Святослав Вакарчук.
Російська пропаганда активно працює на зрив мобілізації в Україні та створює панічні настрої в нашому суспільстві. Не завжди коректні дії представників ТЦК також створюють напругу в суспільстві та грають на руку російським пропагандистам. Тож не варто ще більше підіймати градус поширенням відвертих фейків small logo

Підготував Павло Новик.

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01