ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейковий допис Ліни Костенко, де відома письменниця «назвала фестиваль, який нещодавно відбувся у Львові сатаністичним»

У мережі поширили фейковий допис Ліни Костенко, де вона «назвала фестиваль, який нещодавно відбувся у Львові сатаністичним». Такі заголовки нещодавно з’явилися в багатьох регіональних медіа. Але у поетеси немає облікових записів у соціальних мережах, і це повідомлення є відвертим фейком.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

✅У поетеси Ліни Костенко немає облікових записів у соціальних мережах. Усі сторінки та групи під її іменем — створені або її прихильниками, або ж людьми, які намагаються нажитися на її популярності.

🚫«Відома письменниця Ліна Костенко назвала фестиваль, який нещодавно відбувся у Львові сатаністичним», — такі заголовки нещодавно з’явилися в багатьох регіональних медіа.



При цьому всі ЗМІ посилаються на «відповідний допис на Facebook-сторінці письменниці».

❗Це брехня.

✔️Ліна Костенко ніколи не заявляла такого і не писала. А згадана Facebook-сторінка не має до неї прямого відношення. Сторінку створили прихильники поетеси.

📌Допис, на який посилаються видання, дійсно був опублікований на сторінці «Ліна Костенко» у фейсбуці (825 тисяч підписників!) Проте зараз його там уже немає. Натомість опубліковане спростування:

👉«Пост про Андрій Садовий і Faine Misto festival опублікований випадково (особиста думка однієї із адмінок) і ніякого відношення до Ліни Костенко та цієї фан-сторінки не мають! Адмінка буде видалена за зловживання і перекручування інформації!»

🦉Минулого року ця сторінка вже публікувала фейкову інформацію, буцімто «Ліна Костенко запропонувала нові назви для “російських” станцій метро Києва». Тоді ми зверталися до адміністраторів, які нам підтвердили, що прямого зв'язку з Ліною Костенко НЕ мають.

У 2019 році Ліні Костенко також приписували наклепницький вірш, в якому вона начебто славила митрополита Онуфрія та «єдино правильну церкву», тобто — РПЦ. Усе це масово поширювали через вайбер та інші месенджери й балачки. Звісно, вірш виявився фейком. Вона ніколи такого не писала і не казала  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01