ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Ліна Костенко запропонувала нові назви для станцій метро.

П'ять станцій київського метро дійсно збираються перейменувати — це пропозиція начальника метрополітену Віктора Брагінського. Нові назви ще не обрали, це має зробити профільна комісія з питань найменувань спільно з громадськістю. Ті назви, що приписують українській письменниці Ліні Костенко — насправді запропонували користувачі фейсбуку під дописом Брагінського.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ
П'ять станцій київського метро дійсно збираються перейменувати — це пропозиція начальника метрополітену Віктора Брагінського. Нові назви ще не обрали, це має зробити профільна комісія з питань найменувань спільно з громадськістю. Ті назви, що приписують українській письменниці Ліні Костенко — насправді запропонували користувачі фейсбуку під дописом Брагінського.
Самі між собою сваряться, ще й втягнули в це 92-річну українську поетесу Ліну Костенко. Без її відома. Не робіть так.
📌Що сталося?
🚫Низка ЗМІ опублікували новину, буцімто «відома українська поетеса та письменниця Ліна Костенка запропонувала нові варіанти назв для станцій київського метро, які пов’язані з росією, білоруссю чи радянським союзом».
 
Серед таких видань: Наш Київ, 44.ua, жіночий журнал Особлива та інші. Це вже не кажучи про соцмережі.
 
Це фейк.
Усі вони посилаються на сторінку Ліни Костенко. Підкуповує довіру той факт, що вона має понад 800 тисяч підписників!
✔️Але є одна проблема — це НЕофіційна сторінка поціновувачів та прихильників, "що присвячена творчості геніальної поетеси". Про це ви можете самі прочитати — адміністратори не приховують.
 
👉У 2019 році Ліні Костенко вже приписували наклепницький вірш, в якому вона начебто славила митрополита Онуфрія та «єдино правильну церкву», тобто — РПЦ. Усе це масово поширювали через вайбер та інші месенджери й балачки. Звісно, вірш виявився фейком. Вона ніколи такого не писала і не казала.
 
Коли ми спростовували цю брехню, то зверталися за порадою до адміністраторів неофіційної сторінки Ліни Костенко. Тоді вони нам сказали, що «на сьогодні прямого зв’язку з Ліною Костенко — НЕ МАЮТЬ!»
 
👉«Самі чекаємо пані Ліну на публіці», — написали нам адміністратори. Цього разу ми теж їм написали, вони прочитали наше питання, але не відповіли.
✔️Малоймовірно, що з того часу щось змінилося. Особливо зважаючи на інтенсивність наповнення цієї сторінки — лише за останню добу близько 20 дописів! Дуже сумнівно, щоб літня поетеса так спамила.
✔️Ба більше — достатньо критично прочитати ці пости, аби зрозуміти, що вона такого б ніколи не написала. Ні сама, ні дала б згоду, щоб таке хтось писав від її імені. Це просто не її рівень.
Аби таке сталося і вона дійсно озвучила ці пропозиції, повірте — про це тризвонили б із кожної праски. І в першу чергу — адміністратори цієї сторінки. Ти ба! Отримали ексклюзивний коментар САМОЇ! Але ні, навіть натяку на це вони не роблять.
✔️Річ у тім, що Костенко живе непублічним життям і дуже рідко виходить у люди чи робить будь-які заяви. І кожна її поява стає справжньою сенсацією всеукраїнського рівня.
❗️Зверніть увагу на значок, приліплений в горішньому правому кутику ілюстрацій, поширених неофіційною сторінкою Ліни Костенко. Таке собі стилізоване зображення українського прапора. Звідки воно? Як воно пов'язане з Ліною Костенко?
✔️Очевидно — НІЯК. Це емблема Центру стратегічних комунікацій, створеного при Міністерстві культури та інформаційної політики України.
 
Що стосується перейменування станцій метро, то такі плани дійсно існують — про це писав начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський.
 
Під його дописом розгорнулася запекла дискусія, люди пропонують десятки різних варіянтів. Серед них і були озвучені деякі з тих, що приписують українській поетесі.
ТЕЗИ СТАТТІ
тест
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01