ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Окупанти-шахраї!

Телеграм-канал, контрольований спецслужбами росії, збирає кошти на «потреби ЗСУ». 3 червня на телеграм-каналі «НачШтабу» з’явилося повідомлення, що канал «повільно, але вірно» проводить збір коштів для потреб Збройних сил України. Адміни вирішили не тільки публікувати фейкові новини, а й організувати фейкову "допомогу" українським військовим на «пєрєдкє»
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Увага! Окупанти-шахраї!
Телеграм-канал, контрольований спецслужбами росії, збирає кошти на «потреби ЗСУ».
 
3 червня на телеграм-каналі «НачШтабу» з’явилося повідомлення, що канал «повільно, але вірно» проводить збір коштів для потреб Збройних сил України. Адміни вирішили не тільки публікувати фейкові новини, а й організувати фейкову "допомогу" українським військовим на «пєрєдкє».
 
🚫До збору, – пишуть на каналі, – може долучитись кожен. Для цього небайдужим потрібно лише перекинути гроші за реквізитами. У повідомленні не приховують – задонатити можна і російські, і білоруські рублі. А от представників частин та підрозділів ЗСУ просять надати списки усього необхідного адміну каналу…
 
✔Телеграм-канал «НачШтабу» створили як нібито спільноту для військових, де вони могли б поширювати інформацію про свою буденність. У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника “на вагу золота”.
 
Низка російських та проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу активно рекламують канал “НачШтабу”, що ще раз доводить приналежність та спрямованість цього ресурсу.
 
Рік тому Збройні Сили України офіційно повідомили, що не мають до каналу жодного стосунку. Ба більше - попередили, що його створено російськими спецслужбами для поширення фейків і збору інформації про українську армію.
 
Канал продовжує функціонувати й досі, тому «волонтерська допомога», очевидно, це ще один зі способів фсб-шників отримати дані про українські Збройні сили. Надаючи каналу «списки усього необхідного» можна розкрити інформацію про чисельність та склад частин і підрозділів, про нестачу озброєння і техніки, про місця дислокації тощо.
 
👉Докладно про цей канал ми писали раніше.
 
🦉Будьте обережні і перераховуйте кошти лише перевіреним волонтерам.
 
Наприклад:
https://savelife.in.ua/donate/
https://www.hospitallers.life/needs-hospitallers
https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01