ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Польські фермери або британські хулігани? Правда про чотири потрощених авто для військових

Автівки, які волонтери мали відправити ЗСУ, зазнали страшних потрощень. У мережі звинувачують у скоєному злочині польських фермерів, розбираємось, де правда.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Дезінформація: польські фермери потрощили машини, які українські волонтери підготували для відправки Збройним Силам.


Насправді автомобілі понівечили у Великій Британії.

 

Волонтер Олександр Любишко, який завантажив відео у фейсбук, повідомив нам, що чотири автівки дійсно призначалися бійцям Збройних Сил України. На жаль, тепер вони потребують додаткового ремонту і грошових вкладень.

Окрім цих чотирьох авто пошкоджені й інші, які нічим не відрізняються і НЕ належать волонтерам, просто були припарковані поруч на загальній стоянці. Ймовірно злочин вчинили дрібні хулігани без якихось політичних мотивів. Принаймні сам волонтер не пов’язує цей інцидент зі своєю діяльністю.

Олександр Любишко поскаржився про це в соцмережах. Мовляв, мало проблем на кордоні з Польщею, де серед іншого перешкоджають завезенню в Україну автівок і гуманітарної допомоги, так ще й палки в колеса волонтерам пхають ще й англійські бешкетники. Проте ті, хто почав це поширювати, зумисно чи ні, перекрутили інформацію:

 «Вони так написали, що наче це в Польщі сталося», — зітхає Олександр.

Лік поширень дезінформації вже йде на тисячі. За останню годину кількість репостів зросла з 7,9 тисячі до 8,9. Будьте уважні, читайте уважно перед тим, як щось поширити small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01