ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Що пов'язує Джоні Деппа з росією?

Нещодавно в мережі з'явилося відео з Джонні Деппом, в якому актор нібито звертається до російських глядачів зі словами подяки й анонсує зустріч з ними, натякаючи на майбутній візит до Росії. Це фейк
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Що сталося?

Усе почалося з того, що в одному з російських кінотеатрів перед показом фільму "Жанна Дюбаррі" показали коротке звернення Джонні Деппа до глядачів. Актор англійською мовою (на російську перекладали через субтитри) подякував глядачам, а закінчив своє звернення фразою: "Бережіть себе і до зустрічі!"
Це натякало на майбутній візит Деппа до Росії. Ситуацію підсилювали попередні публікації в російських ЗМІ про те, що голлівудська зірка нібито збирається приїхати до Росії за гонорар у розмірі $370 000.

Насправді

Так, дійсно, Джонні Депп записав коротке відео для глядачів своєї картини "Жанна Дюбаррі". У згаданому відео Депп звертається зі словами подяки до всіх глядачів, не називаючи конкретно Росію.
Ба більше, актор в оригіналі говорить "Take care, bye, thank you", що перекладається як "Бережіть себе, до побачення, дякую". Це звичайне прощання в англомовних країнах, а не обіцянка влаштувати "зустріч", як це подають у Росії.
Одне з багатьох медій United24.media, яке поширило це відео в твіттері, в наступному дописі спростувало власний же фейк:
“Ми вдячні нашим читачам за те, що вони донесли до нас нову інформацію щодо кліпу за участю Джонні Деппа. Стівен Дейтерс, генеральний директор кіно- і телекомпанії Деппа, заявив, що відео призначене для світового прокату і жодних поїздок до Росії не планується. Полегшення».

Зі звичайного відеозвернення російські пропагандисти примудрилися створити для себе переможну новину, ніби їх не цурається цивілізований світ. Навпаки до них приїжджають такі видатні актори. А багато українських ресурсів без перевірки стали поширювати цей фейк. Що тут скажеш - не робіть так small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01