ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Шахрайський телеграм-канал UNISEF_OOH

У телеграмі створили канал UNISEF_OOH, де виманюють гроші! Лінк у дописах про соціальні виплати веде на сайт, де під виглядом входу в Приват24 просять ввести реквізити банківської картки — серед іншого й пін-код. Не ведіться! Це класичний фішинг.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

У телеграмі створили канал UNISEF_OOH, де виманюють гроші! Лінк у дописах про соціальні виплати веде на сайт, де під виглядом входу в Приват24 просять ввести реквізити банківської картки — серед іншого й пін-код. Не ведіться! Це класичний фішинг.
 
📌А тепер докладно (не лінуйтеся, прочитайте до кінця, навіть люди з найкритичнішим мисленням часом встрягають ногами в сметану)
Уявіть: ви підписані на телеграм-канал, назва якого не викликає жодних підозр: «Соціальні виплати, Допомога». Звідки ви про нього дізналися — інше питання. Але припустимо, що порадила подруга.
Ба більше — в URL-адресі написано UNISEF_OOH. Солідна міжнародна організація! 1690 підписників! Контент каналу соціально спрямований, проукраїнський: тут тобі і про наші здобутки та поразки росії, і заяви офіційних осіб. Щоправда це не власний контент, а перепости. Одне слово — майже немає підстав сумніватися.
З періодичністю раз на десять дописів публікується оголошення нібито від Організації ЮНІСЕФ про грошову допомогу Спільно. В інший час цей текст лишається закріпленим нагорі.
 
🚫«🇺🇦Офіційно🇺🇦❗️З 27-го червня Кабмін та Міжнародна Організація ЮНІСЕФ запроваджує грошові виплати всім українцям у зв'язку з війною. Грошова допомога від ЮНІСЕФ складає 6500 грн. Заявку можна подати на офіційному сайті», — далі наводиться гіперпосилання, за яким потрібно перейти, щоб отримати гроші.
 
✔️Не ведіться! Це класичний фішинг. Допис про виплати — єдина мета цього каналу, всі інші пости, якими б шляхетними та патріотичними вони не здавалися — ні що інше, як прикриття шахраїв.
Якщо перейти за посиланням, ви потрапите на сайт, який мімікрує під вхід у Приват24. Навіть адреса схожа — next24, є віконце для письмового звернення до співробітника банку. Але якщо написати, відповідь ви не отримаєте. Все це імітація.
❗️Функціональність сторінки обмежена та зводиться тільки до одного — спонукати вас ввести свій номер мобільного, пароль та пін-код.
Щойно ви це зробите, на ваш номер подзвонять зі справжнього банку та попросять підтвердити вхід у Приват24. Це означатиме, що шахраї вже намагаються увійти в ваш обліковий запис, їм лишається тільки обійти подвійну авторизацію, прив’язану до вашого мобільного номера.
✔️Також зверніть увагу на напис назви організації в адресі каналу — UNISEF. Коректне написання — UNICEF (United Nations Children's Fund — Дитячий фонд ООН)
 
✔️Програма грошової допомоги від ЮНІСЕФ Спільно дійсно існує. Якщо ви відповідаєте всім критеріям, можна зареєструватися на сайті. Це єдиний офіційний сайт реєстрації на програму грошової допомоги.
У реєстраційній анкеті є різні питання, в заявці навіть потрібно вказати банківський рахунок, але немає жодного пункту, де просили б вказати пароль і пін-код.
 
Після реєстрації і перевірки на ваше ім’я нараховуються кошти. Після грошового переказу надходить СМС для підтвердження отримання платежу. ЮНІСЕФ надсилає СМС із з короткого номеру 4224. Сума виплат складає 2 220 грн/місяць на кожного члена домогосподарства. Допомога виплачується на на вказаний у заявці банківський рахунок одноразово за три місяці.
 
👉В ЮНІСЕФ нас запевнили, що «не мають жодного відношення до "виплат", що пропонують в цьому телеграм-каналі та даної групи. На програму грошової допомоги від ЮНІСЕФ можна зареєструватись самостійно лише на сайті або звернутись до соціальних працівників громади у окремих областях». 
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01