ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Статуя Ісуса Христа в Ріо-де-Жанейро одягнена у велетенську вишиванку?

Соцмережами шириться фото бразильської статуї Ісуса Христа в Ріо-де-Жанейро, одягненої у велетенську вишиванку. Але це фотомонтаж. До того ж такий, що вже повторювавсь раніше, особливо його любили постити на День Незалежности України
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Українці тішаться, рососсіянці зловтішаються. Соцмережами шириться фото бразильської статуї Ісуса Христа в Ріо-де-Жанейро, одягненої у велетенську вишиванку. Але це фотомонтаж. При чому циклічний.


«Браво Ріо де Жанейро! Неймовірна акція підтримки України! Уявіть, яка була витрачена праця. Щира вдячність Вам, Бразиліє!», — пише один із користувачів. У підсумку: понад тисяча лайків і 5,5 тисяч поширень. Оце б наші спростування так репостили!

Розчулені підтримкою українці дякують і навіть скептичні зауваження про фотошоп їх не можуть змусити поставити під сумнів цю світлину. Заблуклі в українському сегменті соцмереж рососсіянці зловтішно додають, мовляв, а ще українці викопали Чорне море.

Переконатися в тому, що це фотомонтаж, доволі просто — достатньо прогнати фото через зворотній пошук у гуглі. Так ми знайшли на одному з туристичних сайтів Ріо-де-Жанейро оригінал цього фото. Якщо звернути увагу на деталі, зокрема розташування людей біля підніжжя статуї, ми побачимо, що саме це фото взяли за основу.

Цей фейк з’явився не щойно, він циклічний. Ще минулого року на початку серпня його активно поширювали у твіттері (зараз X), особливої популярности він набув на День Незалежности України  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01