ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Циклічний фейк про українських поранених у «госпіталі Бурленка», якого не існує

Соцмережами гуляє циклічний фейк, ніби "в госпіталі імені Бурленка, реанімації №56 у Києві на Госпітальній”, лежать непритомні військові. Насправді ніякого госпіталя імені Бурленка в Києві не існує. А цей допис з самого початку поширювали шахраї.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

 Циклічний фейк! В українському фейсбуці знову поширюють дезу, нібито в “госпіталі імені Бурленка, реанімації №56 у Києві на Госпітальній”, лежать непритомні військові. Вказують конкретні прізвища, а користувачів закликають поширити інформацію, щоб їх упізнали. Цей допис за добу репостнуло понад 9200 людей!

 Але це 100% брехня. При чому ноги її ростуть із росії — ще минулого року ідентичний пост гуляв соцмережами, щоправда російською мовою.

 

 




 

Насправді госпіталя імені Бурленка в Києві не існує. Офіційна назва медзакладу Міноборони на вулиці Госпітальній — Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь». Як бачите — ніякого імені.

Натомість є у москві, щоправда імені БурДенка. Якщо пошукати цей допис російською мовою, можна побачити, що його активно поширювали ще в січні 2023 року. І писали тоді саме про московський госпіталь.

Хай там як, і в російській, і в українській редакціях цей допис від самого початку поширювали шахраї. А вже потім люди з великим серцем, але малим критичним мисленням.

Нам вдалося відшукати інформацію про росіянина Алексєя Дьоміна, який дійсно лежав у московському госпіталі імені Бурденка зі своєю матір’ю. Ще до повномасштабного вторгнення йому збирали гроші на операцію. А вже потім він став героєм фейку.

Тож, шановні 9200 корисних ідіотів, які поширили цей фейковий допис! Ви не лише допомогли шахраям видурити гроші в українців, ба більше — ці гроші пішли на росію. А значить — рано чи пізно вони осядуть в російському бюджеті, з якого фінансують війну проти України.

Примітно, що автор фейкового допису Igor Karabut не видалив його навіть після того, як йому в коментарях пояснили, що це все брехня. А тому можна сміливо сказати, що він свідомо сприяє шахраям small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01