ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Будьте обережні: шахраї розповсюджують фейкові графіки відключень електроенергії

Шахраї поширюють неправдиві повідомлення про планові відключення електроенергії в Дніпрі, використовуючи логотип "Укренерго" для створення видимості офіційних попереджень. Енергетики рекомендують отримувати перевірену інформацію тільки з офіційних джерел, як-от Міненерго, Укренерго.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Увага, читачі з міста Дніпра!

Шахраї в соцмережах публікують “попередження про жорстокі відключення від електроенергії”, які буцімто заплановані на 13 червня. При цьому повідомлення супроводжуються погодинними графіками та логотипом “Укренерго”, тож необачні користувачі можуть сприйняти їх за офіційні.


Це брехня!

Укренерго” ніколи не публікує графіки погодинних відключень у регіонах.

Шахраї, публікуючи відверто неправдиві повідомлення про відключення, таким нечесним способом збільшують авдиторію своїх телеграм-каналів.

На фейковість цих повідомлень також вказують граматичні помилки в тексті. Енергетики запевняють, що ніколи б не написали фразу “відключення від електроенергії”. Натомість на сторінці компанії можна побачити коректніше і більш забюрократизоване формулювання “застосування заходів обмеження споживання”.

Нагадуємо, що достовірну інформацію про відключення краще шукати на офіційних сторінках Міненерго, Укренерго або вашого обленерго та місцевих органів влади small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01