ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейк про набір співробітників до Rozetka через телеграм

Попереджаємо про шахрайську схему в телеграмі, що використовує ім’я відомого онлайн-маркетплейсу Rozetka та розповідаємо, чому це брехня.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Увага! Шахраї. В соцмережах багатьом українцям від імені «торгового центру Rozetka» надходять пропозиції заробити до 8550 гривень за 5-10 хвилин. Для цього, мовляв, потрібно лише позначити зірочкою певний товар «щоб підвищити його популярність і рейтинг в інтернет-магазині».

 

 



❗️Це брехня. Rozetka не веде набір співробітників через телеграм або СМС. Про це вже заявили в самій онлайн-крамниці:

👉 «Шановні підписники, наші ейчари не звертаються напряму в Telegram. Якщо вам приходять такі повідомлення, одразу блокуйте».

Крім того, як бачите зі скрину, шахраї видають себе за представників «торгового центру Rozetka». Насправді в Розетки немає свого торгового центру. Це український онлайн-маркетплейс із мережею точок видачі товарів.

☝️ Ця схема шахрайства вперше засвітилася ще на початку року. Тоді фактчекери gwaramedia випробували злочинну схему на собі.

Щоправда вона була дещо продуманішою: зверталися не від імені вигаданої «Валентини», а від зумисно створеної обліковки @rozetka05. Хоча це і створювало ілюзію приналежности до справжньої сторінки компанії, проте насправді це не так.

Для початку роботи пропонували зареєструватися на сайті назва .com (назву не пишемо, щоб нас не заблокували). Нагадаємо, що оригінальний сайт Розетки має інший домен — «com.ua».

❌ Далі «роботодавиця» просила внести передплату. Бінґо! Це і є той червоний маячок, який має вас зупинити❗️

Зміст «роботи» полягав у тому, щоб робити віртуальні замовлення. Така процедура нібито потрібна для «збільшення продажів у торговому центрі», сам товар при цьому не надсилатиметься. Отже, у випадку приєднання ви особисто стаєте учасником шахрайської схеми.

Схожі шахрайські оголошення про фейкові вакансії також надходили від імені Amazon  small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01