ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейк про те, як у «Новусі» торгують гуманітарними товарами, призначеними для військовослужбовців

Суцільна зрада! У соцмережах розганяють відео, на якому показують, як у супермаркеті «Новус» торгують гуманітарними товарами, призначеними для військовослужбовців. От тільки це фейк!
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Що ми бачимо на цьому відео? Чоловік швидко прокручує в руках бляшанку, з якої читає: «Безкоштовна партія енергетичного напою передається для військових». Водночас у кадрі з’являється цінник «29.99 акція».

 


🚫Усе це в сукупності наштовхує глядачів на думку, що в супермаркеті продають товари, які мали б безкоштовно роздати військовослужбовцям.

У коментарях суцільне пекло: прокляття, заклики до розправи, ненависть. Загалом понад 8000 поширень і 204 тисячі переглядів.

Однак, якщо придивитися уважніше до бляшанки, ми прочитаємо повний напис: «Щомісяця безкоштовна партія енергетичного напою Ukie передається для військових». Власне цей напис можна розгледіти і на брехливому відео, проте він швидко зникає.

Це означає, що не всі енергетики призначені для Збройних сил, а лише одна партія на місяць. Решту продають, що логічно — виробник мусить щось заробляти, аби й надалі виготовляти продукт.

Ми не полінувалися і сходили в супермаркет, знайшли цей напій і пересвідчилися, що напис на ньому той самий — додаємо відео в коментарях під цим дописом.

Спочатку автору брехливого відео можна було списати цю «зраду» на неуважність. Ну, не догледів, не так зрозумів. Але після того, як купа людей у коментарях пояснили йому, що він помиляється, а він на це ніяк не відреагував, можемо сказати, що він бреше свідомо.

🦉Тепер справа за вами, любі друзі. Мусимо донести все те, що ми тут спростували, до тих 204 тисяч глядачів фейкового відео. Як гадаєте, впораємося? До роботи! Від вас потрібно тільки натиснути кнопку "поширити" small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01