ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейк: «Українцям вхід заборонено»

«Українцям вхід заборонено», — такі вивіски буцімто помітили на вітрині однієї з празьких крамниць.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Ніхто не забороняв вхід українцям до празьких крамниць. Новина сфабрикована.
 
«Українцям вхід заборонено», — такі вивіски буцімто помітили на вітрині однієї з празьких крамниць. Про це повідомило англомовне чеське видання Prague Morning і додало світлини такого попередження. «Ми щойно отримали ці дві фотографії. Українцям заборонено заходити до кількох празьких магазинів», — пише видання. Це радісно підхопили проросійські боти.
 
Але це фейк. Фоторепортер видання Pražský deník зайшов до крамниці через кілька десятків хвилин після публікації, але такого напису на вітрині не знайшов. Продавець крамниці також заперечив, що у них коли-небудь висів такий напис. Не бачили його й власники сусідніх крамниць.
Коли редакція Pražský deník звернулася до Prague Morning за поясненнями, журнал видалив новину про це. Але в спілкуванні з журналістами все ще наполягав на тому, що фотографії справжні.
Власник крамниці, на вітрині якої буцімто були такі вивіски, також планує звернутися до видавців Prague Morning за поясненнями. Тим часом люди, що проживають по сусідству з крамницею, запевняють, що ніколи не бачили такої вивіски.
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01