Медовик - російський десерт? Як росіяни привласнюють чужу кулінарну спадщину

Нуль днів, як росія нічого не крала. У твіттері (“X”) завірусився допис на 2,5 мільйони переглядів (!), у якому користувачка Jelena Feralfairy13 хвалиться, що приготувала торт Медовик. Усе б нічого, але вона закликає усіх скуштувати “цей російський етнічний десерт”.

“Уперше рецепт цього конкретного медовика був опублікований у книзі "Українська кухня" у 1960 році. А потім він поширився по всьому Радянському Союзу. Це не російська страва. Як завжди”, — написала вона під фейковим дописом.
“Іноді мені здається, що коли pycня називає щось своїм, можна навіть не перевіряти - 100% що спи@дили”, — прокоментувала вона.
Станом на зараз її пост переглянуло майже 105 тисяч людей. Не 2,5 мільйони, звісно, але це вже щось, можна боротися. Тому ми вас закликаємо поширити й наш матеріал, щоб його побачило якнайбільше людей.
Книжка "Українська кухня" є в продажу на барахолках і маркетплейсах. За цей раритет просять від 1500 до 21841 гривень. На одному з таких сайтів ми знайшли повну оцифровану копію книжки. Тільки рік видання і наклад інші, в усьому іншому вона абсолютно ідентична до тієї, яку згадує Антоніна Малей.


“Через кілька років пані Цвек (українська кулінарка - ПТБН) опублікувала у своїй книзі ще рецепти медовиків і вони розповсюдились по території всього совєцького союзу, щоб за кілька десятиріч росіяни, як оця в твіттері, розказували про «свою традиційну» кухню: борщ, хачапурі і медовик)”, — обурюється Малей