ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Номери загиблих військових по 100 доларів? Російський фейк про Vodafone

Проросійські телеграм-канали стверджують, що Vodafone нібито продає номери загиблих військових ЗСУ по 100 доларів. Пояснюємо, чому перед нами черговий фейк пропагандистів.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Vodafone продає номери загиблих військових ЗСУ по 100 доларів — фейк проросійської пропаганди.

(Про)російський телеграм-канал “ЗеРада” опублікував повідомлення про те, що нібито оператор мобільного зв’язку “Vodafone” почав продавати номери телефонів загиблих військових ЗСУ по 100 доларів у рамках акції пам’яті “Номер Героя”. І наголошують, що звичайні сім-карти коштують від 50 до 100 гривень.

Жодної інформації на сайті Vodafone про те, що є така акція пам’яті, ані в розділі новин, ані в розділі акцій немає.



Фейкороби також стверджують, мовляв, компанія поставила собі за мету зібрати 100 мільйонів доларів за допомогою цієї акції. Тобто в одному фейку прихований інший фейк, про кількість втрат серед особового складу ЗСУ, з натяком на 1 мільйон загиблих військових.

Ми звернулися за коментарем до Vodafone, де підтвердили, що це фейк і чергова маніпуляція.


“Vodafone не просто не має ніякого відношення до цього ролика, який вводить в оману. Наші дії та переконання повністю протилежні тому, до чого закликає це відео. З червня 2023 року Vodafone підтримує ініціативу Міністерства цифрової трансформації України щодо резервування мобільних номерів загиблих чи зниклих безвісти захисників України.

Зважаючи на різні обставини та ситуації, в яких можуть знаходитись клієнти компанії: на фронті, на тимчасово окупованій території, в інших регіонах України або за кордоном, та з метою захисту їх інтересів, з урахуванням вимог безпеки та захисту конфіденційності електронних комунікацій, компанія прийняла рішення не використовувати протягом 2 років усі деактивовані номери без додаткових звернень з боку користувачів таких номерів. Відновити свій деактивований номер згодом можна за допомогою сервісу «Вибір номера»", - зазначили у компанії small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01