ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Сталін придумав рецепт салату "Олів'є"? На вигадки росіян ведуться українці

Російський сатиричний допис, мовляв, росіяни уже приписують рецепт "Олів'є" Сталіну, викликав негативну реакцію в українців, які використали цей пост як аргумент проти "Олів'є" на Новий рік. Але допис є нічим іншим як сатирою та насмішкою над станом речей у росії.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Ми не з тих, хто вишукує бодай щось позитивне в епосі совіцької окупації. Якщо там і було щось таке, за чим варто сумувати, то це загублена молодість наших батьків. Але навіщо утверджувати свою нелюбов до совка фейками? Поганого й без вигадок вистачало.

Допис, який висміює росіян, мовляв, докотилися до того, що вже рецепт олів’є приписують сталіну, почали використовувати, як аргумент проти традиції готувати цей салат на Новий рік.

Тільки вам вирішувати: їсти цей салат чи не їсти, але россосісіянці не приписують його рецепт сталіну. Заскринений заголовок — це публікація в російському сатиричному виданні «Панорама».

 Там навіть є застереження: «всі тексти на цьому сайті є гротесковими пародіями на реальність і не є реальними новинами».

 Українці не вперше ведуться на вигадані російські новини. Наприклад, минулого року українські медія повідомляли, що США «помилково надали Україні ядерні ракети». Або, скажімо, що «Зеленського позбавили звання півфіналіста "КВН" за 1999 рік».

 Крім російської «Панорами», є ще одне джерело вигаданих новин, на які нерідко ведуться журналісти і блогери. Це український сайт UaReview. Завдання редакції — «не дезінформувати, а розвеселити, показати ситуацію з несподіваного боку, а іноді — змусити замислитись».

Що стосується самого салату, радимо прочитати про нього в англомовній Вікіпедії. Це, звісно, не першоджерело, але в більшості випадків редактори вказують, кого цитують. Тож, якщо вас зацікавить конкретне твердження - переходьте за посиланнями small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01