ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Відео з чергою автівок на шляху до Буковелю, найімовірніше, зняте ще в 2021 році, а не в 2023

Наводимо причини, чому відео з чергою автомобілів на дорозі до курорту «Буковель» є неактуальним і, ймовірно, належить до 2021 року. Для цього ми зокрема онлайн-ресурси для перевірки бігбордів та акцій, які можна побачити на відео, і виявили, що вони не відповідають сьогоднішнім реаліям, а дуже ймовірно були поширені кілька років тому.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Відео дійсно зроблене на дорозі до курорту «Буковель», але, найімовірніше, воно 2021 року, а не 2023. Маємо для вас кілька доказів.

Встановити автора і першу публікацію цього відео не вдалося. Якість, на жаль, не дозволяє програмним алгоритмам розпізнати чітко фрагменти та виконати пошук у мережі.


Масово поширюватися відео почало в другій половині дня 03.12.2023. Одним із перших його опублікував журналіст Костянтин Андріюк. Усвідомивши недостовірність відео, з facebook він публікацію видалив, але в telegram вона лишається досі.

Під емоційними заголовками Відео також поширили такі медіа, як «РадіоТрек» та «Апостроф».

«На шляху до курорту на заході країни Буковеля помітили величезну чергу з автомобілів. Українці у соцмережах пропонують Територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) навідатись туди», - написали на сайті «Апостроф».

Не оминула матеріал і горезвісна «Труха». Під публікацією уже набігло майже 800.000 переглядів та понад 1000 коментарів.

Під час перегляду відео, перше на що ми звернули увагу це бігборди. На 3-тій секунді ми помітили бігборд з текстом «Поповнюйте Scipass online» зі згадуванням додатку «Bukovel 24». У кращій якості його можна побачити на фото дворічної давнини в інстаграм користувачки sh.agnessa_ .

Додаток був розроблений у 2019, тому цілком доречно було його рекламувати в 2020 році. Подібну рекламу додатку за 2023 нам знайти не вдалося.

На 26 секунді можна побачити на одній ділянці дороги три однакових стенди з пропозицією бронювання будинків зі знижкою до 30%. На сторінці курорту бачимо, що актуальною ця реклама була для сезону 2020-2021.

Сторінка сайту з цією програмою лояльности стала неактивною після травня 2022 року. Переконатися в цьому нам допоміг ресурс . Дуже сумнівно, що неактуальна реклама висітиме на бігбордах два роки. Ще і в такому дорогому місці.

Офіційний сайт курорту нічого не повідомляє про цьогорічні акції.

Затор із автомобілів вписується в події початку січня 2021 року, коли через локдаун на дорозі до курорту дійсно утворилася черга. Тогочасні світлини публікував журналіст Ярослав Іваночко. Атмосфера дуже схожа.

Також зауважимо, що цьогорічний сезон розпочався 2 грудня, і сумнівно, щоб в наступний день після відкриття одразу хлинула така кількість людей. Онлайн відеоспостереження курорту доводить, що напливу людей немає  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01