ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейк: щоб стати членом ЄС, Україна мусить відмовитися від прославляння Бандери

Російські пропагандисти стверджують, мовляв, якщо Україна хоче стати членом ЄС, то мусить припинити прославляти Степана Бандеру. Насправді серед умов Єврокомісії до України немає жодної згадки Бандери
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Серед умов Єврокомісії, за невиконання яких Україна може втратити статус кандидата в ЄС, немає вимоги припинити прославляти Степана Бандеру.

Про що йдеться

Російські пропагандисти стверджують, мовляв, якщо Україна хоче стати членом Європейської Унії, то мусить припинити прославляти Степана Бандеру.
Цей фейк поширили десятки кремлівських сайтів. При цьому вони посилаються на заяву французького адвоката Асоціації синів та дочок депортованих із Франції євреїв Арно Кларсфельда.
 

Роз’яснення

✔️Кларсфельд дійсно 17 червня зробив таку заяву в етері французького телеканалу BFM TV. Крім того, він закликав перейменувати українські вулиці, названі на честь Степана Бандери. 
 
Але це виключно його особиста думка, яка не має жодного відношення до умов Єврокомісії. Російська пропаганда зумисно вишукує вигідні для себе заяви окремих людей, видає їх за авторитетних експертів, щоб розколоти суспільство в питанні підтримки України на шляху до Європейської Унії.
 
✔️У документі Єврокомісії чітко наведено перелік вимог до України. Жодної згадки про Степана Бандеру в ньому немає.
❗️Росіяни впродовж десятиліть поширюють фейки про зв’язки Степана Бандери з нацистами. І це не зважаючи на опубліковані тисячі документів, десятки досліджень про антинацистську боротьбу українських націоналістів. Насправді Бандера скептично оцінював можливість використання німецької допомоги у відродженні України. 
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01