ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фотомонтаж: чому обкладинка тижневика Money — підробка

Американський тижневик Money НЕ випускав обкладинку, на якій зображений український президент Володимир Зеленський на коні з доларових банкнот і на сідлі з американського прапора. Це фотомонтаж
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

🚫У супровідному до підробленої обкладинки тексті йдеться про те, що буцімто Зеленського визнано «королем західної корупції». Але це, мовляв, не заважає Європейській Унії вважати Україну західною демократією. 
 
 
📌Спростування 
 
✔️У 2016 році цей тижневик дійсно випустив обкладинку, на якій зображено чоловіка на коні з доларових банкнот. Щоправда вже без сідла з американського прапора. Цей чоловік — британський комік Джон Олівер. У заголовку розповідають про те, як він став грошовим чемпіоном року за версією цього тижневика. 
 
Усе, що довелося зробити фейкоробам — це замінити голову Олівера на голову Зеленського, домалювати зірково-смугастий прапор та зробити відповідні компроментуючі написи: «Комедіант і хрестоносець “демократії”» та «Дізнайтеся, як він відмиває долари американських платників податків». 
 
✔️Уперше ця картинка з’явилася 23 червня на інстаграм-сторінці @fjbusa (цей напис можна побачити над літерою М у лівому горішньому кутку). Ця обліковка позиціонує себе як сатиристично-гумористичну пародію + меми. 
 
✔️За кілька днів, 28 червня, цю картинку поширив користувач твіттера на ім’я Spriteer (напис на скріні ми переклали для вашої зручности), сторінка якого сповнена антиукраїнськими та антизахідними фейками. Але вже без натяку на сатиру чи гумор. 
 
❗️Підсумок: зображення є зміненою версією обкладинки 2016 року з коміком Джоном Олівером. 
 
🦉Підписуйтеся на нашу сторінку, поширюйте наші дописи та присилайте на перевірку сумнівну інформацію. 
 
Нагадуємо, що у твіттері нас уже понад 200 учасників. Нерідко ми там публікуємо свої спростування раніше, ніж у фейсбуці.
Інші дописи про навколовійськову тематику шукайте за гештегом #ПоТойБікВійни
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01