ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Колаборант Азаров зробив вкид про русофобські віршики, які вчитимуть українські діти

На своїй сторінці "X" саме на День знань, 1 вересня, колаборант Нікола Азаров поширив черговий фейк про те, що віднині українські діти в школах будуть вчити русофобські віршики з рядками "Десять москалів йшли через Полісся, наїлися грибів — і їх лишилось вісім." Це, звичайно ж, фейк, хоча такий вірш дійсно існує.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Від творців «розпові вчительке».
Колаборант Ніколка Азаров у своїм «Х» розпові підпіщікам, мовляв, в Україні батьки 1"Б" класу вивчатимуть зі своїми дітьми ось такі русофобські віршики (дивіться скрин).

«Дітей, які навіть абетку не знають — з першого класу вчать ненавидіти все російське. Ось що в них у головах? Важко уявити. А якими виростуть ці діти – очевидно!», — вапрашаєт дідуган.

Нашої русофобії все ще недостатньо, але слова Азірова — фейк. За приватною ініціативою можливо все, але в шкільній програмі немає цього вірша.

Проте сам вірш існує. Його написав рівненський поет Роман Самків. Збірка, до якої він увійшов, і назву якої ми не можемо назвати через загрозу блокування Facebook («Мо-лі»), була опублікована ще в 2009 році в Рівному. Крім цього віршу в ній також є поезії, написані з 2001-го року.

«У збірці автор розмірковує над майбутнім росії після падіння кремля і радить, як діяти у ситуації "Якщо друг у тебе, на жаль, і не ворог й не друг, а м-ль". Немов у лабораторії автор препарує свого ліричного героя, подає у розрізі його психологію, потреби та звички, переважно шкідливі. Також пояснює, чому добре жити у Марокко, Мексиці, Малі: "Живеш - і знаєш, що під боком в тебе немає мо-ів», — таку рецензію на цю книжку написала журналістка Olena Pavlova ще в далекому 2016-му році.

До речі, цю збірку можна і зараз купити, принаймні нам вдалося її знайти в продажу на OLX усього за 50 гривень.

Раніше ми розповідали, як користувачі соцмереж ділилися фотографіями з фразами, які видавали за творчість українських класиків: Івана Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка. Правда чи брехня? Відповідь тут за посиланням small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01