ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Міноборони спростовує фейк про дітей Умєрова з громадянством США

Міноборони України спростувало фейкову новину про те, що діти міністра оборони України Рустема Умєрова мають громадянство США. Його діти насправді є виключно громадянами України, а їх паспорти були видані у посольстві України в США. Також розповідаємо про активну роль Рустема Умєрова у боротьбі за деокупацію Криму й чому родина Умєрова виїхала за кордон.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

«Троє дітей Міністра оборони України Умєрова стали громадянами США» — неправда.
Міністерство оборони України повідомляє, що інформація, яка поширюється у медія та телеграм каналах про те, що члени родини міністра оборони Рустема Умєрова нібито є громадянами США, не відповідає дійсності. 
Діти Міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) — є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова — немає.
Українські паспорти, які їм видали після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США.
У 2016 році родина міністра оборони України була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльности Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму.
З 2014 року Рустем Умєров як делегат Курултаю кримськотатарського народу разом із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках щодо порушень прав людей в окупованому Криму, був залучений в процес звільнення політвʼязнів Криму  small logo
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01