ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Російський ракетний терор в Чернігівському драмтеатрі: спроба перекласти вину з росіян

Росіяни вдарили ракетою по драмтеатру в Чернігові, коли там саме проводилась зустріч-презентація: багато загиблих та поранених. Ворожа пропаганда хутко вчепилася за цей привід, щоб перекласти вину з росіян і звинуватити організаторів заходу у загибелі та пораненнях людей. Це фейк і маніпуляція. Цих людей убили росіяни. І тільки вони винні в цьому.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Росіяни вдарили ракетою по драмтеатру в Чернігові: 6 загиблих, зокрема дитина, 42 поранених.

На місці прильоту саме проводилася зустріч-презентація українських виробників БПЛА, представників льотних шкіл та військових, які застосовують дрони на фронті. Серед постраждалих є й учасники заходу.

🚫Ворожа та проворожа пропаганда хутко вчепилася за цей привід, щоб перекласти вину з росіян і звинуватити організаторів у загибелі і пораненнях людей.



«Хто придумав проводити виставку дронів у центрі міста? Та ще й давати про це анонс? Хто понесе відповідальність? Ми заплатили за це життями наших дітей» — пише телеграм-канал «Труха Украіна». Той самий зміст, але іншими словами, повторюють десятки інших каналів🤦‍♀️

✅Це фейк і маніпуляція. Цих людей убили росіяни. І тільки вони винні в цьому.

✔️Твердження, мовляв, про захід давали анонс — маніпулятивне. Анонс то був, але конкретне місце повідомили лише (!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу.

❗«19 серпня (субота), Чернігів, 10:00. Захід пройде в безпечному місті. З безпекових питань, адреса локації буде повідомлена за 4 години до події», — йшлося для реєстрації. Ще й підкреслено. ❗

Одна з учасниць заходу Марія Берлінська каже, що, як тільки оголосили повітряну тривогу, захід зупинили і учасникам було кілька разів оголошено про необхідність піти в укриття. На жаль, частина людей все одно пішли на вулицю.

«Всі хто пішли в укриття цілі. Я особисто зайшла в укриття за хвилину до удару», — пише Берлінська.

За її словами, захід було заздалегідь офіційно узгоджено з місцевою владою (ВЦА), місце було надано місцевою владою. Всіх учасників на вході перевіряла поліція, чергували медики.

❗У пресслужбі Чернігівської міської ради уточнили, що проведення виставки з Чернігівською міською радою не погоджувалося. Жодних дозволів не надавалося  small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01