ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Володар фейків: як роспропаганда сфальсифікувала звернення Вуда до Зеленського із закликом лікуватись від наркозалежности

У мережі та на своєму телебаченні російські пропагандисти поширили відео, в якому відомий актор Елайджа Вуд закликав Володимира Зеленського вилікуватися від наркотичної та алкогольної залежностей. Це абсолютна брехня та черговий фейк росіян, в чому можете переконатись, прочитавши наш матеріал.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Нещодавно російські пропагандисти поширили відео з актором Елайджею Вудом. На ньому він нібито звертається до Володимира Зеленського та радить йому лікуватися від наркотичної та алкогольної залежності. Чимало користувачів із цивілізованих країн на своїх сторінках у твіттері та фейсбуці поширили цей фейк.

✔Насправді актор лише звертається до невідомого "Владіміра", а історія з Зеленським – черговий фейк російської пропаганди.


📌Що сталося?

🚫Російські канали почали крутити інстаграм ролик із вирізаними фразами Вуда, де американський актор нібито запросив Зеленського до США лікуватися від наркозалежності.

Ось як перекладають це звернення актора російські канали (з російської переклали вже ми):

👉"Привіт, Володимире, у вас серйозні проблеми з алкоголем і наркотиками. Сподіваюся, ви подбаєте про себе. У нас тут є люди, які можуть вам допомогти"🤦‍♀️

Після цього, як заявляють на росії, сторінку Вуда в інстаграмі заблокували. І це нібито зробили на вимогу невдоволених українців.

✅Насправді

Елайджа Вуд має особистий акаунт на платформі відеозвернень Cameo.

📌Як це працює:

▪️ замовляєте персоналізоване відеозвернення з будь-якої нагоди;
▪️ знаходите знаменитість;
▪️ кажете їй, що саме треба сказати на камеру;
▪️ знаменитість має до 7 днів, щоб виконати ваш запит. І все, звернення готове.

❗️Схоже на те, що хтось замовив актору через Cameo записати відеозвернення до "Владіміра" і додати якісь речі про наркотики та алкоголь. А потім цей хтось просто склеїв різні шматки, яке тепер так активно крутять російські ЗМІ.

На підтвердження тези: коли дивишся відео, чуєш набір різних фраз, але в якому контексті вони вжиті, і як там опинилися взагалі, лишається таємницею.

Помітно, що актор не звертається до Зеленського, а каже тільки ім'я "Владімір". Що за Владімір, можна тільки здогадуватися.

✂️Також відео порізане на шматки. З перших секунд можна помітити, як Елайджа встигає сказати тільки одне слово "ти" (you), перед тим, як його мову "ріжуть", і далі він каже вже геть інші речі, які радше нагадують рандомний набір слів. Чутно загальні фрази типу "ти потребуєш допомоги", "я сподіваюся, ти отримуєш допомогу, яку потребуєш".

❗️Це вказує на те, що речення були витягнуті з контексту і поєднані у потрібній російським пропагандистам послідовності. Такі фрази насправді можуть стосуватися будь-чого та будь-кого.

☝️Цікаво, що росіяни заявляють, нібито Вуд запропонував президентові України звернутися за допомогою до реабілітаційного центру "Бетті Форд" - елітної клініки в США для лікування заможних нарко- та алкозалежних.

✔️У самому ролику Елайджа ні слова не каже про центр. Тільки нізвідки з'являється посилання на нього. Як розумієте, його не важко накласти на відео.

Судячи з усього, після склейки відео з актором пропагандисти сфальсифікували його Instagram-обліковку elijah.wood.kingring (незважаючи на те, що нікнейм приховано впродовж більшої частини відео, його можна розгледіти наприкінці), на основі якого і змонтували фейкову сторіз.

👉За даними соцмережі, цю сторінку завели в липні 2023 року (причому один раз ім'я змінили), а серед трьох підписок є й акаунт Зеленського. Аватар і опис профілю, показані на відео, були скопійовані з твіттера Вуда.

Фейковий обліковий запис для створення і поширення сфальсифікованого відео з Вудом


🦾На початку повномасштабного вторгнення росії Вуд опублікував у Twitterі коротке повідомлення: "Моє серце з Україною та її людьми».

🦉Ми не стверджуємо зі стовідсотковою впевненістю, що цей фейк походить саме від звернень на Cameo. Немає доступу до оригінального відео, де актор звертається до невідомого "Владіміра". Але переглянувши історію про Зеленського багато разів і прочитавши опис, впевненість у тому, що це російський фейк, дуже висока.

Не так давно ми розповідали схожу історію про Деппа і його фейкове звернення до росіян з приводу його майбутього приїзду на росію. Цікаво, хто ж буде наступним?  small logo

 

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01