ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Як "нейтральний" Китай поширює російську пропаганду

Китайські державні медіа регулярно поширюють російські наративи та фейки. Один з таких фейків про вбивство російського журналіста касетними боєприпасами, які Україні передали США, будемо розвінчувати сьогодні.
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Сайт української редакції Медіакорпорації Китаю CRI on-line поширив російську маніпуляцію, нібито внаслідок удару Збройних Сил України (ЗСУ) касетними боєприпасами загинув кореспондент «РИА Новости» Ростислав Журавльов.

Попри офіційний нейтралитет, китайські державні медіа регулярно поширюють російські наративи та фейки.


🚫У новині “Китай закликає спільно сприяти ослабленню напруженості навколо України” йдеться про те, що нібито російського журналіста вбили касетними боєприпасами, які Україні передали США.

👉“Коментуючи напад, Мао Нін назвала постачання касетних боєприпасів США в Україну безвідповідальними й закликала зацікавлені сторони дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права”, - йдеться в матеріалі.

❗️Нагадуємо, що Китай НЕ засудив повномасштабне вторгнення росії на територію України❗️

Також Китай не засуджував використання росіянами касетних боєприпасів проти мирного населення, що якраз і засуджується нормами міжнародного гуманітарного права.

✅Щодо заяв, що Журавльов загинув від “касетних боєприпасів”, то такі повідомлення були лише від російських пропагандистських медіа і, як то зазвичай буває — без жодних доказів.

Українські журналісти і медійні організації, учасники Медіаруху закликають міжнародні організації не плутати журналістів із пропагандистами — активними учасниками російської агресії проти України.

👉«Ростислав Журавльов особисто брав участь в агресії проти України у складі збройних формувань, зокрема, в захопленні українських адміністративних будівель на Донеччині в 2014 році. Як Журавльов сам писав у власних соцмережах, він приїхав з Росії в 2014 році аби брати участь у війні проти України. Доказом цього є численні фотографії Журавльова зі зброєю, нацистською символікою та його дописи, які свідчать про те, що він брав активну участь в російській окупації України», - йдеться в заяві медійників.

Нагадаємо, що раніше китайські медіа повторювали російські наративи, зокрема про «нацизм» азовців.

☝️CRI офіційно запустили 2013 року в присутності тодішнього президента України Віктора Януковича. Нині у фейсбуці медіа нараховує 324 тисячі читачів, але попри це більшість дописів не мають жодного лайку або коментаря. Про склад редакції на сайті не сказано ані слова, але якщо зайти в розділ відео, ми побачимо серед ведучих людей китайського походження, які непогано опанували українську мову, хоч і з потужним акцентом  small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01