ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Звідки в москві українські пам'ятники?

Інформація, викладена в дописі на скріні, м’яко кажучи, вводить в оману. Фото справжні, такі пам’ятники дійсно виставили у москві на день святкування міста. Але їх не вивезли з українського Донбасу (принаймні фізично). Це копії
ФЕЙКИ
ФЕЙКИ

Для початку зрозумійте нас правильно: ми ні на хвилину не ставимо під сумнів той факт, що російські військовослужбовці — це не лише терористи, але й мародери. 

Це не сліпа віра, просто цьому є маса підтверджень. Крадуть буквально все: бойлери, шкарпетки, військове взуття, унітази і навіть собачі будки. Ба більше: родичі російських окупантів організували «логістичні центри» з доставки награбованого в Україні і продають його своїм співвітчизникам. 

Але інформація, викладена в дописі на скріні, м’яко кажучи, вводить в оману. Фото справжні, такі пам’ятники дійсно виставили у москві на день святкування міста. Але їх не вивезли з українського Донбасу (принаймні фізично). Це копії. 

10 вересня у столиці країни-агресорки провели фестиваль «масква — Данбас», де показали моделі пам'ятників «Саур-Могила», «Меморіал подвигу шахтарів Макіївки», макет пам'ятника морякам-десантникам у Бердянську та макет фонтану «Донбас-Арена» (той самий м’яч). 

Звісно це не робить вчинок окупантів менш жалюгідним — росіяни нахабно й без дозволу (його б ніхто і не дав) скопіювали культовий український фонтан, поставивши його копію в себе. Навіть напис «Шахтер Донецк» відтворили. Те саме зробили з іншими пам’ятниками. По-суті це та сама крадіжка, але інтелектуальна. 

Місцеві жителі спростували цю інформацію. На щастя, щонайменше справжній гранітний м’яч-фонтан залишається на фоні рідного стадіону Шахтаря

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01