ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейкові застереження на Фейсбук сторінку "По той бік новин"

Сповіщення на сторінку По той бік новин типу "Вибачте, ми призупиняємо роботу вашого облікового запису" отримуємо ледве не щотижня. Шахраї видають себе за технічну підтримку Facebook. Пишуть, мовляв, ви зробили помилку під час керування фан-сторінкою, а тому вони припиняють її роботу.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ


Щоб вирішити непорозуміння, шахраї пропонують протягом доби перейти за посиланням та подати запит на оскарження. Інакше, мовляв, обліковий запис автоматично стане постійно забороненим.


Люди, у яких на сторінці зав’язаний бізнес, взаємодія з клієнтами — можуть запанікувати та без належної перевірки виконати запропоновані дії. Якщо перейти за посиланням, відкриється сайт із назвою «fvb.ubpages» (дивіться скрин). Щоб вам здалося, що це саме фейсбук, просто якийсь його технічний підрозділ, на сторінці присутня емблема компанії Meta.

Для подачі оскарження на сайті потрібно пройти авторизацію — ніби як для входу в фейсбук. Якщо ви це зробите, введений вами пароль від сторінки отримають шахраї. Термін у 24 години прописаний не дарма — це, щоб ви все робили поспіхом і не перевіряли, що до чого.

Що станеться далі — можна тільки здогадуватися. Наприклад, шахраї можуть попросити у вас викуп за відновлення доступу до сторінки. Або ж від вашого імені писати вашим фейсбук-френда з проханням позичити гроші. Як варіянт — можуть спробувати скористатися вашим паролем для входу до інших ваших облікових записів (саме тому радять мати до кожного з них автентичний пароль).

 Ця схема має безліч проявів. Про останній із них ми писали щойно у червні. Прочитайте, щоб не потрапити на гачок шахраїв  small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01