ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Ознаки інсценування вчинку Маріни Овсяннікової в «прямому етері» російського «Пєрвава канала»

Російська пропагандистка прорвалася на «прямий етер» із плакатом, яким закликала до припинення війни в Україні.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Навіть аби це було правдою, в чому є сумніви, здоровою реакцією українців на це був би цілковитий ігнор. Наша задача — ліквідувати русню. Хороших з-поміж них шукатимемо після перемоги і репарацій. Кожен громадянин росії тією чи іншою мірою винен у масових вбивствах українців.

Натомість ми бачимо в соцмережах численні дописи українців (і навіть західних журналістів) із подяками професійній пропагандистці, яка роками промивала людям мізки. Є навіть захоплення від головного редактора української редакції Форбса. Що це як не Стокгольмський синдром?

Або ось ще приклад однієї з українських «подяк» росіянці:
«Відчайдушна дівчина з плакатом, вривається в пряму телетрансляцію Рос-ТВ - співробітник Першого каналу Маріна Овсяннікова. За повідомленнями російських ЗМІ, її затримала поліція, а тепер редактора допитує в ОВД. Маша, ти наша. Дякую, що не мовчите!»

📌 Беззаперечних доказів, що вчинок Маріни Овсяннікової — це інсценування, у нас немає. Але низка ознак вказують саме на це:

  • На росії не практикують мовлення наживо. Навіть позачергове засідання Ради безпеки, на якому росія визнала частину українських територій «незалежними», транслювали в записі. Що вже казати про якісь новини. Ба більше — навіть справжні прямі включення зазвичай показують із затримкою. Вона буває різною — від кількох секунд до кількох хвилин. У кожному разі цього достатньо, щоб у разі чого перемкнути картинку.
  • Редакторка роками зомбувала населення, а тут раптом прокинулася? Чого б то? Чому саме сьогодні, на 20-й (!) день російсько—(білорусько)-української війни. Досі її не муляло? Чи може всі ці дні плакат малювала? Або фарбувала коралі в кольори українського та російського стягів?
  • Наскільки ймовірно, щоб ведуча навіть не кліпнула оком, коли за її спиною з’явилася непрохана гостя?
  • Спочатку Маріна демонструвала плакат так, що його не було видно з-за спини ведучої, а тоді, ніби за чиєсь командою, раптово посунулась в бік…
  • Уривок телеефіру, який начебто знімали глядачі, почали буквально одразу поширювати в соцмережах. Ви часто знімаєте екран телевізора? Ще й у такій гарній якості.
  • Основний посил на плакаті «Ні війні» написано англійською мовою — «No war». Ні в росії, ні в Україні англійською не дуже активно послуговуються. Це вказує на те, що зверталася Овсяннікова найперше до західної авдиторії.

❗️ Дехто у якості доказу скурвлености Маріни наводить скріни її дописів в інстаграмі, де вона висловлює підтримку окупації України росією. Справедливости заради скажемо, що це обліковка однофамілиці. Вона навіть створила окремий допис, в якому пояснює, що не має жодного відношення до редакторки «пєрвава канала».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того в, здавалося б опозиційний репліці Овсяннікової, таки проскакує її істинне ставлення до війни в Україні — імперське. По-перше, коралі на шиї, які можна побачити в її відеопоясненні свого вчинку. Аби вона була щира, то розуміла б, що кольори українського прапору поруч з російським триколором — це образа в бік українців. Також вона називає український і російський народ — братніми. Очевидно, що це не так. Цю термінологію вживають російські пропагандисти перед тим, як перейти до наступного кроку — сказати, що український і російський народ — це по-суті одне й те саме.
 
📌 Кому і для чого це потрібно?
 
Співвласник "Пєрвава канала" — Константін Ернст, який хоче уникнути відповідальности перед світом за пропаганду.
Цим «перфоменсом» можуть намагатися змістити увагу людей з масових вбивств цивільних українців російською армією.
Також це може бути спробою показати, що «нє фсє рускійе плахіє», розчулити нас, щоб у відповідальну мить завдати нового удару.
Це може бути спробою вплинути на ставлення західних друзів України до росіян — мовляв, санкції проти росії завдають кривди навіть ось таким «героїчним» жінкам. Судячи з численних позитивних відгуків західних журналістів, ця мета, якщо вона була — досягнена.

 

 

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01