ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

"Труха" поширює нібито рекламу провідного українського медіа «Українська правда»

Телеграм-канал Труха поширив абсолютно маніпулятивну рекламу українського видання «Українська правда» . Насправді українське медіа не має жодного відношення до цієї історії, головна редакторка написала спростування у коментарі під дописом, що посилається на цю "рекламу"
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

На токсичному телеграм-каналі Труха, відомого поширенням фейків і маніпуляцій, вийшла неприхована реклама провідного українського медіа «Українська правда». У дописі вони повідомляють, що видання нарешті з’явилося в телеграмі і перераховують усі його переваги: «Світ новинних каналів в Україні зміниться назавжди».

 Це ніщо інше, як маніпуляція, Українська правда не має відношення до цієї реклами.


Першою цю рекламу помітила журналістка Аліна Шеремета. Вона припустила, що видання саме замовило рекламу в «Трухи».

 «Тобто вам здається, що це окей називатися свідомим незалежним медіа і платити гроші за рекламу шкідливій інформаційній помийці? Це репутаційне дно», — написала вона.

Її допис зібрав близько ста лайків і трохи гнівних коментарів на адресу Української правди.

Однак правда виявилася дещо інакшою. Вже незабаром у коментарі під цей допис прийшла головна редакторка видання Севгіль Мусаєва і спростувала припущення Шеремети.

«Та не замовляли ми рекламу в Трухи. У нас є до них обґрунтовані питання з приводу використання нашої назви батальйон Монако. Вони створили паблік з такою назвою більше року тому і дехто це сприймає як наш канал. Ми подали позов та озвучили претензію. Вони таким чином вирішили виправляти ситуацію».

Ось таку ведмежу послугу «Труха» зробила редакції. І це замість вибачень, перейменування чи видалення іншого каналу, який використовує назву проєкту Української правди.
Нагадуємо, телеграм канал «Труха» систематично розганяє фейки і придумує відмазки, коли це помічають  small logo 

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01