ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Військовий, фрукти та продавчиня: історія відеоролику-постанови

Розкриваємо правду про відео, на якому поранений військовий губить фрукти на дорозі, після чого до нього прибігає продавчиня з допомогою. Доводимо, що відео насправді є постановою від кіпрської компанії «Fabiosa Media», яка спеціалізується на подібному контенті. В соцмережах ролик поширили без пояснень, хто та навіщо це знімав, що й викликало різні реакції від користувачів. Багато людей подумали, що з українським військовим дійсно трапився неприємний Інцидент.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

У мережі поширюють відео з пораненим військовим, який начебто впав і розсипав фрукти на дорогу. Показано, як частину фруктів переїхав автомобіль, решту забрала собі перехожа. І лише тутешня продавчиня, лоток якої стояв біля переходу, милосердно відреагувала на ситуацію — безкоштовно спакувала для чоловіка цілий пакет нових фруктів та овочів. Описані події нібито відбуваються в Оболонському районі Києва, неподалік ТРЦ «Dream Town». Посилання на відеоролик лишаємо в коментарях.

Насправді це зрежисована постанова. Логотип на відео підказує, що його створила кіпрська компанія «FabiosaMedia». Вони займаються зйомкою подібного контенту в багатьох країнах світу.

 

 

На їхній сторінці в Facebook можна знайти відео з цим військовим і ще багацько схожих.

 Кілька днів тому в соцмережах цей відеозапис опублікували без згадки про про те, що це постанова. А тому сотні користувачів розцінили його як справжній та обурено коментували. Хтось схвалював дії продавчині та писав про наміри знайти її та віддячити, а хтось засуджував поведінку перехожої.

На те, що це — постановка, вказує також низка інших ознак: погана гра акторів, торговий лоток, який перекриває доступ до пішохідного переходу, нетиповий однострій військового, ракурс зйомки  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01