ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Чому день сім'ї варто відзначати в інший день?

Українські медіа наввипередки вітають своїх читачів із днем сім’ї. РБК-Україна пропонує «красиві й душевні привітання з важливим святом», 24 канал — «картинки-привітання з Днем сім'ї», Уніан розповідає, «як красиво привітати зі святом», NV надрукувало «найкрасивіші листівки та привітання до свята»
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Технічно це правда, в Україні дійсно щорічно восьмого липня відзначається «день родини». Але є масне АЛЕ — це «свято» на наші терени «притягнув» у 2012 році колишній президент-зрадник Віктор Янукович. Звичайно з росії.

В усьому світі цей день святкують 15 травня. Його започаткувала Організація об'єднаних націй у жовтні 1993 року. Липневе непорозуміння чомусь досі не скасоване, але рано чи пізно, ми віримо, це станеться.
Журналісти мали би це з’ясувати перед тим, як тиражувати інформацію про «свято», яке було частиною імперської програми по формуванню спільного інформаційного та культурного простору з росією.
До шани «Української правди. Життя» — вони пояснили, чому не варто вітати з Днем сім'ї 8 липня. Його започаткували у 2008 році депутати держдуми, однак затвердив Путін лише у 2022 році.
«Свято почалось з міста Муром у Володимирській області на росії. Місцеві захотіли вшанувати православних святих Петра і Февронії, які померли 8 липня.
Спершу дату зробили днем міста Муром, а згодом почали популяризували як альтернативу дня святого Валентина», — пояснює журналістка.
А от ТСН хоч і знали про це, проте вирішили таки привітати. Мовляв, «це чудовий привід нагадати рідним, наскільки вони важливі для вас, подарувати теплі слова й гарні привітання». При цьому вони називають ця свято неофіційним. Хоча воно якраз поки що офіційне.

По той бік новин вітає головнокомандувача Валерія Залужного з 50-річчям. Дякуємо за захист та 233440 small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01