ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Маніпуляція з фотом кошеняти, що лежить біля мертвої мами

«Кошеня лежить на останках своєї матері, яка змогла прийти у сховок до малюка, але померла, бо була отруєна негідниками. Ви ніколи не матимете поняття, що вона померла в пошуках їжі для нього. А малий продовжує спати зі своєю померлою мамою». Такий підпис до фото опублікувала користувачка «Ніна Пальчик». Її допис зібрав сотні лайків і понад 10 тисяч поширень. Це маніпуляція. При чому циклічна. За допомогою TinEye, ми зʼясували, що вперше зображення було розміщене в 2019 році, можливо навіть раніше. З того часу його періодично тягають по різних сайтах-сміттярках і соцмережах, в усіх куточках світу, особливо в Азії. Легенда та сама.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Наче нам мало справжніх трагічних подій, у соцмережах поширюють вигадану історію, яка змушує багатьох просльозитися. Гра на емоціях вказує на те, що головна мета автора допису — зібрати якнайбільшу кількість охоплення і взаємодій.

🚫«Кошеня лежить на останках своєї матері, яка змогла прийти у сховок до малюка, але померла, бо була отруєна негідниками. Ви ніколи не матимете поняття, що вона померла в пошуках їжі для нього. А малий продовжує спати зі своєю померлою мамою».

Такий підпис до фото опублікувала користувачка «Ніна Пальчик». Її допис зібрав сотні лайків і понад 10 тисяч поширень.

✅Це маніпуляція. При чому циклічна. За допомогою TinEye, ми зʼясували, що вперше зображення було розміщене в 2019 році, можливо навіть раніше. З того часу його періодично тягають по різних сайтах-сміттярках і соцмережах, в усіх куточках світу, особливо в Азії. Легенда та сама.

❗Швидше за все ця історія повністю вигадана. До такого висновку можна дійти методом дедукції. Для цього потрібно поставити собі буквально пару запитань:

— скільки часу розкладається тіло тварини?
— якого віку кошеня?

Відповіді на них покажуть логічну незв’язність історії, яку так масово поширюють люди. Найімовірніше, тварина загинула давно, її труп їли якісь інші тварини, а кошеня зовсім не обов’язково від цієї кішки.

📌За додатковими роз’ясненнями ми звернулися до Надії Пушкарьової, кандидатки біологічних наук:

«Це справді залишки когось із котячих, найімовірніше кота. Але чи це мати кошеняти – важко судити. Прив'язаність, звісно, існує, але вона більш заснована на впізнанні запаху. Не впевнена, що ступінь розкладання і час дозволило б кошеняті впізнати запах мами. Я припускаю, що труп з’їли інші тварини. Саме тому він виглядає так за короткий проміжок часу».

Як саме померла тварина, Надія сказати не може, можливо її дійсно отруїли. Але після цього з нею відбувалося ще багато всього, і це тривало певний час  small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01