ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Пропагандисти видають давню пожежу на росії за український підпал храму УПЦ (МП)

Російські пропагандисти звинувачують українців у підпалі православного храму на Миколаївщині в населеному пункті Новополтавка. Із соцмереж цей фейк перекочував у ворожі видання і телеканали, докотився навіть до європейських і американських глядачів. В українське інформаційне поле його намагався притягнути державний зрадник Ілля Ківа, який поширив відео палаючого храму
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

«Поки що спалили без людей. Але це тільки початок. Зараз в Україні почнеться системний процес підпалу церков націоналістами», — бреше Ківа.

Насправді відео зняли ще в далекому 2013 році. І церква, яку ми на ньому можемо бачити — взагалі не в Україні. Це російське селище Ільїнка на Астраханщині.
Переконатися в цьому доволі просто — цю пожежу докладно зафільмували й ці кадри можна легко знайти навіть в ютубі. При чому серед них є й саме те відео, яке видають за українське.
Після того, як пильні глядачі помітили фальсифікацію і почали про це зауважувати в коментарях, відео почали зачищати. Однак в мережі досі можна знайти окремі його публікації. На випадок, якщо і їх видалять, ми собі зберегли.

🦉Критичне мислення українців не може не тішити. Попри спроби російських пропагандистів і Ківи зокрема, в українському інформаційному просторі цей фейк не набув широкого розголосу. Хіба що у вигляді таких от спростувань, як те, що ви зараз читаєте.

Якщо ви вважаєте нашу роботу важливою - підтримайте нас вподобайками і поширеннями small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01