ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

BBC називає проросійського пропагандиста західним журналістом: інтерв'ю блогера Карлсона з путіним

Розповідаємо про те, як українська служба BBC на своїй сторінці Фейсбук виклала пост, де описала пропагандиста та поширювача фейків Такера Карлсона як західного журналіста, який вперше від початку великої війни взяв інтерв'ю у президента росії владіміра путіна.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

У відео, яке набрало десятки мільйонів переглядів, колишній американський телеведучий Такер Карлсон сказав, що брав інтерв’ю у путіна, «тому що це наша робота. Ми в журналістиці. Наш обов’язок – інформувати людей».
 
 
Правда полягає в тому, що він до журналістики не має відношення, оскільки неодноразово поширював фейки та маніпуляції, які "дивним" чином збігаються з кремлівськими наративами. Методи його робити найвлучніше схарактеризувати пропагандою. Навіть на “корисного ідіота” не тягне, оскільки дезінформує свідомо.
Тож коли українська редакція BBC визнає його своїм колегою, називаючи журналістом, у першу чергу вони знецінюють власну роботу. До речі, статтю, яку вони анонсують на своїй сторінці в фейсбуці, написала Ольга Просвірова, кореспондентка русской служби Бі-бі-сі. Ми ні на що не натякаємо, але…
 Водночас редактор BBC з питань росії Стів Розенберґ скаржиться, що BBC «за останні 18 місяців направила кілька запитів до Кремля щодо інтерв’ю з путіним. «Для нас завжди “ні”», — зазначає Стів у мережі "X".
На це також скаржиться Крістіан Аманпур, головна міжнародна ведуча CNN:
 «Невже Такер справді думає, що ми, журналісти, не намагаємося брати інтерв’ю у президента путіна щодня з моменту його повномасштабного вторгнення в Україну? Це абсурд — ми продовжуватимемо просити про інтерв’ю, як і робимо це вже багато років».
Сам прессекретар диктатора Пєсков підтвердив, що Кремль отримав численні запити на інтерв'ю від західних журналістів. Але вважає всі ці медія упередженими та односторонніми. За його словами, Карлсона обрали, «тому що в нього інша позиція».
 
 На думку американської історикині, письменниці та журналістки Енн Епплбом, «інтерв’ю Карлсона відрізняється тим, що він не журналіст, він пропагандист, який в історії допомагав автократам приховувати корупцію». Про це вона написала на своїй сторінці в мережі «X». Її колонку про Карлсона радимо прочитати на сайті The Atlantic small logo
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01