ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Красива фотографія замка «Ластівчине гніздо» від National Geographic, але без примітки, в якій країні це знаходиться

Міжнародний науково-популярний журнал National Geographic опублікував фотографію замку "Ластівчине гніздо" на своїй офіційній сторінці в Facebook. Ця видатна архітектурна пам'ятка розташована біля селища Гаспра, яке знаходиться в українському Криму. Проте в оригінальному пості редакція часопису не вказала, у якій країні зроблено фото.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Крим — це Україна

Міжнародний науково-популярний часопис National Geographic на своїй офіційній сторінці в Facebook опублікував фотографію замка «Ластівчине гніздо». Ця пам’ятка архітектури знаходиться поблизу селища Гаспра, що в українському Криму. Все б нічого, фотографія гарна, але редакція часопису замовчує, в якій саме країні знаходиться ця будівля.

 «Неоготичний замок, побудований приблизно в 1900 році, розташований на скелі над Чорним морем у Ялті, Крим», — йдеться в підписі до світлини, яку зробив американський фотожурналіст Стів Реймер.


 

Ми розцінюємо такий підпис як маніпуляцію. В редакції вирішили пройти поміж крапельками, коли не додали до підпису назву країни, а саме — «Україна».

Про те, що це виняток, а не правило, свідчать підписи до інших світлин. Ось знімок, зроблений в «морському заповіднику острова Сумілон на острові Сумілон, Себу, Філіппіни. Ось — «арктичні вовки виють у тундрі на острові Елсмір, Нунавут, Канада. Або ось, наприклад, «стіни каньйону відображаються в річці Ріо-Гранде в каньйоні Бокільяс біля кордону Техасу та Мексики, Національний парк Біг-Бенд, Техас, США». Як бачите, скрізь вказують назву країни.

Мотиви цієї безхребетної позиції часопису легко пояснити — вони не хочуть нарватися на обурення російських окупантів, під контролем яких поки що знаходиться український Крим.

Водночас на почуття українців їм чхати — станом на зараз під дописом десятки українців написали уточнення, що Крим — це Україна. Однак жодної реакції, не кажучи вже про виправлення, від редакції National Geographic так і не дочекалися.

Якщо ви також хочете висловити свою думку про редакційну політику цього часопису, зробіть це за посиланням.

Російський пропагандистський наратив, що «рф ніколи ні на кого не нападали, рф завжди тільки захищають свою територію» графічно відображається у вигляді зображення України в продукції National Geographic з описом, що Крим це частина росії, на «яку претендує Україна».

Хочете знати більше про цю проблему — читайте проєкт «Stop Mapaganda». Про свідоме або несвідоме порушення кордонів країн та розповсюдження цієї інформації на широку авдиторію з ціллю створити вигідне для переступників уявлення про ту або іншу країну» small logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01