ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Політичні маніпуляції з українськими прапорами у Вроцлаві

У телеграм-каналах поширюють новину про «бузу» проти українських прапорів, яку нібито зчинила польська молодь у Вроцлаві. У повідомленні йдеться, що молодіжне крило партії «Конфедерація польської корони» закликало зривати по місту українські прапори з гаслами «ми не хочемо зробити з Польщі Укрополію», «українці геть в Україну», «з Україною в Польщі немає спільного майбутнього». І нібито цей протест поширився на Варшаву і прикордонні міста. Це маніпуляція
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Партійна молодь у Вроцлаві справді організувала прес-конференцію під штаб-квартирою “MTK”(Міської транспортної компанії). 19 липня чотири хлопця прийшли під будівлю “MTK” і висловили незадоволення українськими прапорами, що їх вивісила компанія на автобусах і трамваях Вроцлава. Натомість юні представники партії пропонували подати петицію, щоб на громадському транспорті з’явилися польські прапори. 
«Конфедерація польської корони» – це партія-євроскептик, яка виступає за «традиційну» Польщу, тому у своєму зверненні про "Укрполію" молодь дійсно говорила, але у контексті партійної риторики: 
«Ми хочемо польської, а не райдужної, лівої чи кріпацької Польщі під диктовку брюссельських єврократів. Ми також не хочемо робити з Польщі Укрополію і не дозволимо цього зробити можновладцям». 
Але «протест», схоже що, пішов не по плану, адже до молоді вийшов президент компанії Кшиштоф Балавейдер, який повідомив, що ініціативу “MTK” про розміщення прапорів на громадському транспорті узгодили з мером Вроцлава. Кшиштоф Балавейдер сказав, що синьо-жовтий прапор – це важливий жест солідарности:
«В Україні йде війна. У війни тільки дві сторони, ми або за Росію, або за Україну… Я ніколи не приховував, що серцем на українському боці. Те саме стосується тисяч жителів Вроцлава, які впустили українців до своїх домівок». 
Кшиштоф Балавейдер повідомив також, що для нього польський прапор – це привід для гордості, а в офісі компанії також є прапори України та Європейського Союзу. На тому і розійшлися. Наскільки «масовим» був протест видно з цього фото
 
Інформацію про схожі протести у Варшаві чи в інших містах ми не знайшли. Тож новина про «бузу» і протести про українських прапорів у Польщі – це маніпуляція проросійських телеграм-каналів, аби погіршити українсько-польські стосунки. 
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01