ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Провідні західні медіа поширюють у себе російську брехню про загибель “воєнкора” і “акторки”

Російські ЗМІ ширять новини про смерть "журналіста/кореспондента Боріса Маскудова" та "акторки Поліни Мєньшіх", які потім підхопили провідні західні видання. Але чи відповідають ці заголовки дійсності? Розбираємось у цьому сьогодні
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Слова мають значення. Російські засоби масової інформації, які називають себе ліберальними, опублікували новину про загибель російського "журналіста/кореспондента Боріса Маскудова" та "акторки Поліни Мєньшіх". Слідом за ними аналогічну інформацію розмістили на своїй сайтах і провідні західні медія. Усе це сталося в один день. На скринах під цим дописом лише кілька прикладів. BBC взагалі послуговується визначенням "воєнкор".
Що з цими новинами не так, спитаєте ви? Буквально все, відкажемо ми!
 
 
Маскудов не має жодного відношення до журналістики й ані дня не працював у медія. Натомість він був пропагандистом на російських державних телеканалах, які сіють брехню і закликають до геноциду українців.
"Акторка" Мєньшіх, як зауважив журналіст Богдан Логвиненко, має лише 500 підписників у інстаграмі, займається курсами народних танців. Тобто звичайна аматорка, яка навіть близько не є визначною для так званої російської культури.
Гаразд російські "лібєральні" ЗМІ типу Мєдузи - з ними давно все зрозуміло. Зрозуміло навіть з російськими редакціями BBC та DW (читайте наш докладний аналіз). А от звикнути до того, як російські пропагандисти маніпулюють провідними західними виданнями - від Deutsche Welle, Reuters до BBC News - нам досі важко. При чому вони не докладають для цього жодних зусиль. Не здивуємося, якщо західні колеги працюють за російськими "пресрелізами" small logo
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01