ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Український екснардеп Мосійчук та російські канали звинувачують Україну в трагедії в Одесі

Російський "шахед" влучив у житлову багатоповерхівку в Одесі, забравши життя 7 людей. Українські сили ППО нібито несуть відповідальність за трагедію — такою є маніпуляція російських телеграм-каналів та екснардепа Мосійчука. Замість визнання воєнного злочину, вони звинувачують Україну та вимагають переговорів з агресором. Однак головна причина трагедії — це російська атака.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

“Українські сили ППО самі винні у трагедії в Одесі” - маніпуляція російських телеграм каналів та українського екснардепа Мосійчука.

Уночі в Одесі російський дрон “шахед” влучив у житлову багатоповерхівку, внаслідок чого загинуло вже 5 людей, в тому числі маленька дитина (UPD: кількість загиблих зросла до 7). Є поранені та ті, що не вийшли на зв’язок, тож рятувально-пошукова операція триває.

 Уже звично, що російські телеграм-канали відповідальність за цей та інші військові злочини перекладають на Україну. Начебто сили протиповітряної оборони збивають “шахеди” над житловими кварталами, тому, мовляв, і відбуваються трагедії. Більш екзотичні версії — це українська ракета ППО прилетіла в будинок. У підсумку ці канали роблять висновки, що це можна припинити, якщо Україна погодиться на мирні переговори.


 Це типовий набір маніпуляцій, в яких йде підміна понять і свідоме заплутування причинно-наслідкових зв’язків.



Підтримує російську риторику і колишній український народний депутат Ігор Мосійчук.

 “А якого бена його збивали над житловим масивом, а не на підльоті?” — питає він на своєму телеграм каналі.

Сама по собі таке формулювання питання — це зміщення акцентів з російського злочину та агресії, а також підігравання ворожій пропаганді. Головна і єдина причина трагедії — це російська дронова атака.

Голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер в етері “Єдиних новин” зазначив, що у житловий будинок влучив російський дрон, а без роботи сил ППО, наслідки для Одеси були б набагато гіршими.

 Ще раз, на пальцях: не було б дронової атаки від росії вночі — не було б трагедії, не було б загиблих і поранених. Щодо того, що це можна припинити лише переговорами — цих злочинів росії не було б, якби російські окупанти не вдерлися в Україну, захопивши частину територій.

Ба більше, в (про)російських дописах йдеться про те, що саме Україна розпочала війну, а не росія. У відповідь на це нагадаємо, що росія окупувала український Крим ще 20 лютого 2014 року. Саме з цього дня росія розпочала війну проти України. 24 лютого 2022 року — розпочалося російське повномасштабне вторгнення в Україну.

 Сили оборони півдня України в релізі зазначили, що сьогодні вночі підрозділи ППО знищили 7 з 8 “шахедів”. Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9 поверховий будинок спального району small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01