ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Замах на Ірину Фаріон: як Арестович жертву звинувачує

Сьогодні у Львові скоїли замах на мовознавицю Ірину Фаріон, яка отримала поранення голови та була госпіталізована. Поліція підтвердила факт стрілянини та веде розслідування для встановлення особи нападника. Олексій Арестович, коментуючи подію, звинуватив жертву в створенні атмосфери ненависті в Україні, й таким чином частково виправдав напад.
МАНІПУЛЯЦІЇ
МАНІПУЛЯЦІЇ

Сьогодні, 19 липня, близько 19:30 у Львові скоїли замах на мовознавицю Ірину Фаріон. У поліції інформацію вже підтвердили.

 

«Невідомий здійснив постріл зі зброї у бік 60-річної жінки. Лікарі госпіталізували потерпілу із пораненням голови. На місці працюють слідчі, оперативники, керівництво поліції Львівщини. Вживаються заходи для встановлення особи та затримання стрілка», — написали правоохоронці.
 

Через 30 хвилин після того, як інформація почала з’являтися в медіях, на подію відреагував Олексій Арестович. І що б ви думали він зробив? Звинуватив жертву.

 
У своєму дописі проросійський блогер почав зі слів, що ще рано робити висновки, а потім одразу перейшов до звинувачення:
 «… це прямий наслідок атмосфери ненависті один до одного, яка за останні без малого три роки стала практично частиною офіційної внутрішньої політики України. Навіть якщо це російські спецслужби, хитати в такий спосіб ситуацію можливо тільки якщо створено контекст. На жаль, Ірина Фаріон особисто вклалася у формування цієї політики трохи більше, ніж повністю», — написав Арестович.

Олексій укотре розігрує свою улюблену карту про «разчєловєчіноє общєство». Навіть якщо це російські спецслужби, то, як бачите, українці, на думку Арестовича, буцімто "створили контекст".

Замах на життя – це жахливо. Внутрішня політика України може бути різною, Ірина Фаріон має право відстоювати українську мову чи певні свої погляди так, як вважає за потрібне. Ніхто не має права скоювати замах на її життя чи здоров’я. Як і на життя будь-кого іншого з іншими поглядами.

За логікою Арестовича, всі мають замовкнути й полюбити окупантів, щоб не створювати «контекст»?

Позиція Арестовича почасти виправдовує нападника на Фаріон. Це дуже небезпечний підхід, який, в разі успіху, може відкотити українське суспільство до злозвісних російських скрєп.

Винні мають бути покарані, а не виправдані надуманими «контекстами».

У другій половині допису Арестович наголошує, що це не останній подібний напад, а нам, українцям, мовляв, потрібно позбутися політики ненависті, що запанувала в Україні.

Якщо політика ненависті де і запанувала, то це в уяві самого Арестовича.

Докладніше з явищем, коли жертву звинувачують у скоєному проти неї злочині, можете ознайомитись у Вікіпедії small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01