ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Як путін встановив режим жорсткого авторитаризму на росії

Президент Європейської ради Шарль Мішель встиг "привітати" путіна з перемогою на "виборах" ще в перший день, 15 березня: "Хотів би привітати владіміра путіна з переконливою перемогою на виборах, які сьогодні починаються. Без опозиції. Без свободи. Без вибору". Важко відшукати цитату, що б містила в собі стільки глибокої правди.
ПРАВДА
ПРАВДА

В останні дні на росії відбувалися, ні не вибори, а коронація чинного диктатора владіміра путіна. Хоча й ця аналогія не точна, оскільки в історії були випадки, коли короля обирали, путін же призначає себе самостійно. Але це, звісно, не означає, що російський народ не підтримує його політику. Інакше б вони не змогли воювати проти України.


Уперше ця процедура відбулася не за один день, а за три. І це не рахуючи попереднього “голосування” тих, хто не зміг це зробити в основні дні. Також була можливість віддати свій “голос” не лише на “виборчій дільниці”, а й онлайн. Тобто введено якнайбільше можливостей, щоб “намалювати” потрібний кремлю результат.

 



Спецоперація “Вибори” на росії на рівні держдуми або диктатора — вже років 20 проходить без особливої інтриги та режисується з адміністрації путіна. Останні 8-10 років — навіть без натяку на участь у ній якоїсь опозиції, яку методично знищували до повного зникнення.

Ця операція, звісно, також не є виключенням. Вона проходить на тлі повномасштабного вторгнення в Україну, вбивства Алєксєя Навального у в’язниці. Крім путіна участь у цьому фарсі беруть ще три особи. Всі вони маловідомі навіть для росіян, які цікавляться політикою. Рівень їх особистої впізнаваности не перевищує 10-15%. Серед них немає жодного, хто був би проти політики путіна. “Вибори” на росії настільки втратили сенс, що навіть мемний комуніст-спаринг-партнер диктатора геннадій зюганов відправив замість себе дублера.

Намагався зареєструватися й такий собі Баріс Надєждін, колишній депутат держдуми росії. Оголосив, що бажає завершити війну проти України. Цим привернув до себе увагу так званих “хорошіх руссских”, які допомогли йому зібрати підписи на реєстрацію. Врешті-решт його все одно не допустили до спецоперації, вказавши, що він начебто приніс багато фальшивих підписів за себе. І це при тому, що він навіть не заїкався про повернення окупованих росією українських територій. Він сказав лише: “Якось домовимося”. Але навіть така “опозиційність” зараз в росії неприпустима.

росія пройшла шлях від імітації демократії до жорстокої авторитарної країни всього за якихось 10-12 років. Раніше президентом цієї країни можна було бути два строки по чотири роки. Потім вказали, що головне, щоб була павза після двох сроків. Для цього "президентом" призначили дмітрія медвєдєва. А коли вирішили поміняти назад на путіна, то серед народу були навіть кволі спроби протестувати (згадайте Болотну площу).

Далі, щоб не грати в ці рокіровки, навіть номінальний строк правління путіна подовжили до шести років. Ще пізніше диктатор “обнулив” свої попередні чотири строки (у 2000, 2004, 2012, 2018) і дозволив собі правити країною щонайменше до 2036 року (а по-суті — довічно).

Спецоперації “Вибори” навіть на росії приділяють дуже мало уваги. А тому політтехнологи адміністрації путіна вигадують для людей інші інтриги, наприклад - “хто займе друге місце”.

Тепер ближче до того, що відбувалося в останні дні навколо цього крінж-процесу. Ще за тиждень до початку почали готувати концерт в центрі москви на честь перемоги путіна, набираючи масовку, серед іншого в студентських чатах.

Президент Європейської ради Шарль Мішель саркастично "привітав" російського диктатора з перемогою на "виборах" ще в перший день, 15 березня:


 "Хотів би привітати владіміра путіна з переконливою перемогою на виборах, які сьогодні починаються. Без опозиції. Без свободи. Без вибору".

Держдеп США в перший день російського "голосування" засудив організацію цього процесу на окупованих територіях України.

Після того, як російській так званій “опозиції” не вдалося зареєструвати Надєждіна "кандидатом", за якого вони ставили підписи, хтось почав закликати голосувати за одного з "кандидатів", аби тільки не путіна. Хтось за Даванкова, який поспівчував загибелі Навального. Також багато з тих, хто нібито не підтримує чинну владу на росії, закликали прийти на акцію "Опівдні проти Путіна" (докладніше про те, як вони цим допомогли путіну, ми писали раніше).

Акція дійсно мала чимало прихильників, черги до дільниць були в москві, петербурзі, і не тільки в центрі цих міст. Багато прихильників акції вийшли до посольств так званої росії в країнах Європейської Унії.

Також, незадовго до початку спецоперації "Вибори", прихильники загиблого Алєксєя Навального, опублікували його допис, який він устиг написати та хотів опублікувати в ці числа, з закликом голосувати на основі розрахунків квантової фізики - так зване “фотонне голосування”.

У деяких регіонах росії в урни для "голосування" вилили зеленку та чорнила, в петербурзі кинули на “дільниці” коктейль Молотова, в новосибірську жінка підірвала петарду. Також кілька вибухів пролунало й біля “дільниць” у російському білгороді. Також були зафіксовані підтвердження вкиду “бюлетенів”.
На цих папірцях можна було побачити написи на кшталт: “Ні війні”, “ні путіну”, “путін - вбивця”, “навальний” та навіть “ГУР Буданов”.

Тим часом стало відомо, що російському диктатору владіміру путіну намалювали рекордний результат - 87,5% голосів, при явці 73,33% small logo

Підготував Євген Лісічкін.

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01