ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Комікс "Еліксир правди", 4 -й випуск

Привіт, друзі! Раді вам запропонувати новий випуск нашого коміксу “Еліксир правди”. Для тих, хто слідкує, уже давно знайомі герої нарешті випробують це “чар-зілля”. Тим паче, що нав’язливе дзижчання посилюється, треба з цим щось робити! Звідки воно?
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Попередній випуск шукайте за посиланням.

Традиційно до кожного коміксу додаємо Читанку з медіаграмотности (так дорослі називають суперздібність відрізняти правду від брехні).

Цього разу поговоримо про цікавий образ, який часто з'являється у фільмах, мультфільмах та книгах — срібна куля.

Ви, ймовірно, чули про неї, адже її часто використовують як зброю проти злих сил: перевертнів, вампірів і відьом.

Але чи дійсно срібло має магічні властивості? Чи може воно нашкодити монстрам і зупинити їх?

На жаль, відповідь — ні.

Насправді срібло — це звичайний метал, який не має жодних особливих властивостей, які могли б вплинути на казкових істот.

Тож чому люди вірять у силу срібної кулі?

Це пов'язано з давніми повір'ями та легендами, які передавалися з покоління в покоління. Люди вірили, що срібло — це чистий метал, який може відштовхувати зло.

З часом ці вірування лягли в основу фольклору та попкультури. Це словосполучення почали використовувати як метафору простого та остаточного рішення складної або затяжної проблеми.

Уявіть собі, що ви зіткнулися з величезною горою сміття. Ви хочете її позбутися, але це здається неможливим. Раптом ви чуєте про магічну машину, яка може прибрати все сміття за один раз і назавжди. Звучить привабливо. Це і є “срібна куля”.

Але чи дійсно така машина існує?

На жаль, ні.

Складні проблеми зазвичай не мають простих рішень.

Гора сміття — це не просто купа бруду. Це результат багатьох років безвідповідальности.

Щоб її прибрати, нам треба змінити ставлення до сміття, розробити нові способи перероблювання та навчити людей бути відповідальними.

Так само і з іншими складними проблемами.

 

А тепер до обіцяного коміксу, ось його сюжет:

Пані А.Л. – хімікиня, скажена науковиця, яка і винайшла еліксир, мріє заповнити ним усі річки та моря, щоб люди більше ніколи-ніколи не брехали. Хлопчаки Гео та Макар хвилюються, як би після цього не сталося лиха.

Але експеримент не зупинити! Спершу еліксир випробовують на "брехунці", після чого не вмикається. Чи означає це, що еліксир подіяв?

Роботу Неробі чи то нетерпець чекати результатів експерименту, чи то він має інші мотиви. Він хапає еліксир і випиває до дна. Що з ним буде далі?

Запрошуємо гортати сам комікс!

 
1
2
 
 
3
 
 
4
 
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сергій Одаренко
Сергій Одаренко
редактор По той бік новин
Ольга Вірста
Ольга Вірста
дизайнерка По той бік гендеру
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01