ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Підсумки конкурсу дитячих малюнків

Підбиваємо підсумки конкурсу дитячих малюнків та додаємо кілька коментарів дітей, які брали участь, та їхніх батьків про сам конкурс.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

 
Ми просили вашу малечу намалювати, як вони бачать правду. Фантазія розгулялася на славу: п'ятикласниця Ліза зобразила принцесу Жасмин із мультфільму «Алладін», п'ятирічний Сашко — Піноккіо, 12-річна Софійка — міст через річку, а маленький Юрко розповів цілу казку про хлопчика, що кричав "Вовк!" Загалом ми отримали 16 малюнків. Третина з них про війну й українців, за якими правда.
 
 
 
Збулися наші найліпші очікування — конкурс став не лише творчим викликом, а й нагодою спільно провести час, обговорюючи роздуми дитини. Ось кілька відгуків матерів учасників та учасниць:
Вікторія, матір Сашка, 5 років:
«Разом із сином говорили на тему "Моє бачення правди". Малювати не любитель, але погодився поговорити зі мною, згадали персонажа та придумали зображення. З розвитком новіших та досконаліших технологій нам стає все складніше відрізняти реальність від обману та маніпуляцій. На жаль, наших діток чекають іще більші виклики у майбутньому, тому вже тепер маємо приділяти увагу розвитку їхнього критичного мислення. Звісно, найкраще це робити через знайомі образи з книг та мультсеріалів. Дуже цікаво та корисно нам було брати участь у конкурсі. Спасибі за таку чудесну ідею».
 
Тетяна, матір Марти, 11 років:
«Мали багато цікавих і яскравих обговорень бачення доньки, тема непроста, життєва. Робота називається "За солодкою брехнею часто ховається потворна правда". Дякую за такий цікавий досвід».
 
Оксана, матір Романа, 12 років:
«Мій син усерйоз цікавиться міжнародною політикою та історією 20-го століття. Малює карти, герби та країни.
Він може будь-яку історію розповісти за допомогою прапорів. І вважає, що саме прапори, сучасні та історичні, відображають правду».
 
Марта, матір Євгенії, 5 років:
«Хоча Євгенії лише 5 років, вона – дуже розумна дівчинка. Ми часто обговорюємо важливі, часом неприємні теми. Від початку повномасштабного вторгнення наше життя змінилось. Чоловік, брат, чоловікові друзі на війні відстоюють і захищають Україну. Біль втрати, повітряні тривоги, укриття, ракети – тепер це наше життя. Щодо ідеї малюнку "Мій тато мене захищає" – донька дуже сумує за батьком, для неї, як і для кожного з нас, одна правда. Військові захищають нас, щоб ми могли жити, вчитись, працювати та навіть святкувати Різдво чи день народження».
 
Людмила, матір Софії, 12 років:
«Надсилаю для участі у вашому конкурсі два малюнки моєї дочки. Мені вони такі трохи чудернацькі, але дитина цілу "філософію" створила, розповідаючи, що, наприклад, на першому малюнку широка стежина – це межа між правдою і неправдою, вона десь посередині та ніколи не буває рівною. А другий узагалі космічний, у Всесвіті: вузький місток, що з'єднує два світи, два стани й можливість дуже швидко переміститися з одного в інший».
 
 
Дякуємо всім за участь у нашому конкурсі! Тішимося, що залучили дітей до роздумів над такою непростою темою, як «Моє бачення правди». Вітаємо з прийдешнім Новим роком і бажаємо, щоб ваша віра в дива не згасала.
 
Подаруночки уже вирушають в дорогу!
Ваша Сова  small logo
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01