ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Уроки медіаграмотности для дітей

Ділимося фотографіями та відгуками батьків з наших уроків медіаграмотности, які проводили для малечі, де пояснювали складне через прості концепти й казки.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Івасика-Телесика підманули за допомогою deep fake? А він сам був іще тим трикстером! Міг змовчати, але не пропустив нагоди позбиткуватися з Оленки-Зміючки та страшних зміїв.
 Це наш підхід до медійної грамотності для дітей – пояснюємо складні концепти через казки. Два такі заходи провели наприкінці минулого року. На один із них до нас завітала дитяча письменниця Natali Bushkovska й розіграла книжку свого авторства.
 Ділимося фотографіями та відгуками батьків.
 
 
 
 
Олена, матір пʼятирічного хлопчика:
"А ви знали, що про штучний інтелект почали говорити ще у народних казках? Ну, бо що, як не ШІ змінював голос персонажів? Тільки називали його ковалем. Ми от сьогодні з "По той бік новин Kids" досліджували казку "Івасик-Телесик" на фейки, маніпуляції й на те, як новітні технології представлені у фольклорі. Ольга Вірста та Сергій Одаренко дали Глібові змогу відчути себе детективом, винахідником рецепту еліксиру правди та розвінчувачем фейків. А ще в нього тепер є справжня магічна колба для цілющих напоїв. Дякуємо за настрій. Гліб сказав, що готовий їздити кожного тижня. Будемо розвивати медіаграмотність і критичне мислення з дитинства".
 
 Любов, матір семирічних хлопчиків: "Дякую за крутезний захід і за подарунки. Діти під таким сильним враженням прийшли".
 Наталя, матір семирічної дівчинки й девʼятирічного хлопчика: “Було дуже цікаво й тепло. Діти потім декілька днів обговорювали вдома подію”.
 Вікторія, матір семирічного хлопчика: "Юрко каже, що треба було не просто намалювати рецепт, а прийти додому й приготувати еліксир правди. Дякую за всі активності. Юрко у захваті, тепер, коли грається, кричить: “Бий фейкоробів!"
 Наталія, матір десятирічної дівчинки: "Малій сподобалося, дякую. Я сама здивована, що вона така задоволена".
 
НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01