ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Чи втратили окупанти повністю контроль над Херсоном?

25 березня 2022 року в низці ЗМІ з’явилася інформація, буцімто окупанти повністю втратили контроль над Херсоном.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Першоджерело у таких новин одне: стаття The New York Times

Редакція дружнього нам видання Кавун.Сіті, яка частково перебуває безпосередньо в Херсоні, проаналізувала статтю і з’ясувала, що з нею все гаразд.
 
Неправдиву інформацію подав представник Пентагону, який заявив, що:
«Українські сили зараз ведуть запеклі бої в Херсоні та відкидають там російські завоювання» (Ukrainian forces are now fighting fiercely in Kherson)

Попри те, що цей представник чітко промовляє слово «місто», українські журналісти в пошуках логіки припускають, що цілком можливо він мав таки на увазі Херсонську область, де дійсно тривають бої. Їх і описано в американській статті. 

Але в Херсоні від 25 березня і дотепер жодних боїв не було. Докладний аналіз статті The New York Times читайте безпосередньо на сайті Кавун.Сіті
 
✔️ Херсон наразі лишається заблокованим росіянами — іноді його називають тимчасово окупованим. У місті залишається законно обрана або призначена за законом українська влада: міський голова, виконавчі органи, комунальні служби тощо.
 
Працює фінансова система, частково — поштова. росіянцями та місцевими колаборантами зайняті кілька будівель у місті, зокрема приміщення Херсонської ОДА.
 
✔️ Так, у Херсоні — кілька блокпостів окупантів, вони поводять себе агресивно, зокрема намагаються розігнати проукраїнські мітинги, на які херсонці виходять щодня. В області також викрадають активістів. У приміщенні ХОДА своє «засідання» провели місцеві колаборанти, які намагаються створити квазі-республіку.
 
✔️ Водночас у Херсоні — чинна українська влада, яка повністю забезпечує життєдіяльність в місті. Тобто російські війська продовжують утримувати певний контроль у місті. Бої відучора і дотепер не ведуться.

🦉 Отже, інформація Пентагону, на яку посилаються у статті The New Yourk Times, не відповідає дійсності. При цьому, журналісти видання подали її коректно.
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01