ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Чому не можна публікувати інформацію про українських військовополонених у соцмережах

Російські окупанти публікують численні фото нібито українських військовополонених у соцмережах. Їх лайкають тисячі жалісливих українців. Таким чином росіяни збирають додаткову інформацію про всі можливі зв’язки полоненого. Ці дані потім використовують, щоб вербувати друзів та родичів, шантажуючи їх. Поширюючи такі дописи ви сприяєте ворогу
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Учора ми розказали про інформаційних падальників, які під патріотичною обгорткою постять усе, що «погано лежить». Це як неперевірена інформація, так і відверто зловмисні фейки. Особливої уваги заслуговують дописи з закликом ділитися інформацією про військовослужбовців, що потрапили в полон. Такий заклик у групі «Добрі справи» поширило 155 тисяч людей! У жодному разі не робіть так — це може нашкодити полоненим або їхнім близьким.

 

Чому — далі наводимо роз'яснення Петра Яценка, керівника пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими:
«Такі публікації — частина ворожої вірусної кампанії, покликаної зібрати додаткову інформацію про українських полонених. Росіяни створюють для цього десятки телеграм каналів, фейсбук-сторінок, відслідковують там коментарі та все фіксують: хто з ким служив, дані про родинні зв’язки. Потім вербують близьких полоненого, шантажуючи їх, що завдадуть йому шкоди.
Поширення такої інформації несе також пропагандистську мету. Свідомо люди це роблять чи ні — але, поширюючи такі дописи, вони деморалізують і розхитують суспільство. Люди бачать, що дуже багато військових у полоні. І все це супроводжується твердженнями, мовляв, українській владі начхати на них, ніхто не хоче їх забирати. Але це нахабна брехня. Україна має обмінний фонд, а росія саботує обміни і не йде на них. Вона не зацікавлена, щоб українці були звільнені з полону, а на своїх їм просто начхати.
Замість того, щоб коментувати або поширювати такі дописи, краще зверніться в наш штаб. У нас працює багато людей, маємо відділення по всій Україні, працюємо з родичами полонених, збираємо інформацію, робимо все для того, щоб знайти людину та витягти її з полону».

Не забудьте підтримати нас лайками та вподобайками, а ще поширеннями. Так цей важливий допис прочитає більше людей small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сергій Одаренко
Сергій Одаренко
редактор По той бік новин
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01