ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Фейк проросійських каналів: вбивство Павла Петриченка українською владою

Сьогодні розвінчуємо фейк, що активно поширюється проросійськими телеграм-каналами. Пропагандисти повідомляють, що український військовий Павло Петриченко нібито загинув від рук української влади. Це ніщо інше, як цинічна брехня з метою дискредитувати уряд та Збройні сили України.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

“Павла Петриченка вбила українська влада” - цинічна брехня проросійських телеграм-каналів.


Позавчора на фронті, під час виконання бойового завдання на Донеччині, загинув воїн 59-тої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павло Петриченко.

Павло був відомий як автор петиції про обмеження роботи онлайн-казино, яка дуже швидко набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Саме він надав розголос проблемі ігроманії серед військовослужбовців.

Ворожа пропаганда, звісно, не оминула такої нагоди все перекрутити та оббрехати. На (про)російських телеграм-каналах (ЗеРада, Резидент — названі СБУ, як такі, що координуються з держави-агресорки росії) поширили фейк, мовляв, Павла вбила українська влада, а не російські окупанти, за підняття проблеми лудоманії в лавах Збройних сил України.



 

Насправді жодних фактів, доказів, навіть натяків, що Павла вбили на замовлення української влади — немає. Лише конспірологія росіян і вигадані ними версії, зручні для їхньої пропаганди.

Факт: Павло Петриченко загинув під час виконання бойового завдання. Його вбили росіяни.


До повномасштабного вторгнення Павло Петриченко був проєктним менеджером, громадським активістом, одним із засновників ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк", організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка. У березні 2022 року займався розбудовою волонтерського центру Сергія Притули, а вже у квітні пішов до Збройних сил України.

Павло був командиром відділення БпЛА в 59-й ОМПБр. Мав нагороду «Залізний Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01