ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

New Post

У соцмережах поширюють відео зі спільною заявою ветеранів та активістів Майдану, в якому вони засуджують корумповану владу та запевняють, що не дозволять чужій правді викривити їхню пам’ять. «Наша віра свята, наші ідеї безсмертні», — резюмують вони. Це мініпуляція
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Відео зняте в 2015 році і заява в ньому не стосується російської православної церкви (УПЦ МП).

Саме по собі воно не несе якогось конкретного смислового навантаження. Набір патріотичних реплік із попередженням “корумпованій владі” та ворогам України. Але разом із підписом до нього (дивіться скрін) контекст сприйняття змінюється. Може здатися, що активісти виступають на підтримку російської православної церкви (яка називає себе українською) та нібито хочуть врятувати віру Україну.
«Звертаюсь, як ГРОМАДЯНКА УКРАЇНИ яку ще не позбавили громадянства за Віросповідання УПЦ та під грифом "таємно" не наклали САНКЦІЇ і без ВИРОКУ СУДУ ще не засудили бо так МОДНО », — йдеться в дописі Кохановської, яка поширила відео.
(Відео зібрало 1300 лайків і 209 поширень! От аби наше спростування так само активно поширювали)...
 
 
Це маніпуляція. Кохановська використала чуже відео, яке взагалі не стосується її «боротьби». Ролик зняли ще сім років тому, на ньому можна бачити людей, які так чи інакше пов’язані з «Цивільним Корпусом Азов» та/або партією «Національний корпус».
Один із промовців на відео, колишній керівник київського осередку «Цивільного Корпусу Азов» та київського осередку партії «Національний корпус» Сергій Філімонов, впізнав себе на 10-й секунді й віджартувався: «подивився на себе в 2015 році, подумав може бороду поголити?
В іншому твіті опублікував фото, як він виглядає станом на зараз. Можна легко впізнати чоловіка з відео, але помітно постарівшого (читай — змореного війною).
Якщо його обличчя здається вам знайомим, то це не випадково: окрім того, що він військовослужбовець, політичний та громадський діяч, Філімонов ще й зіграв головну роль у фільмі «Носоріг» режисера Олега Сенцова.
Окрім Філімонова на 15-й секунді відео також можна впізнати Дмитра Кухарчука, члена Нацкорпусу. Якщо порівняти його вигляд на відео зі свіжими фото, які є на його сторінці в фейсбуці, можна також помітити, що він з того часу змінився.

Крім того, у відео один із промовців каже фразу: «І від Донбасу до Карпат засяють прапори з символом нашого духу – ідея нації». По-перше, погодьтеся, дуже сумнівно, що людина, яка підтримує російську православну церкву, могла сказати слова про дух нації. По-друге, дослівно цю фразу можна знайти й в інших заявах «Азов» ще за 2016 рікsmall logo

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01