ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Подвійні стандарти BBC у висвітленні подій на окупованих територіях України

Розповідаємо про те, як діють на практиці подвійні стандарти BBC щодо тимчасово окупованих Росією українських територіях, як-от Крим. BBC часто у своїх публікаціях просто замовчують факт окупації земель, які за законом належать виключно Україні. На нашу думку, єдиним правильним способом згадувати ці території у своїх матеріалах є відкрите визнання їхньої приналежності до України та тимчасової окупації Росією.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Слідкуйте за руками:
Коли BBC показує відео з Сочі, то пише, що це на так званій росії. Про Одесу вони також уточнюють, що це в Україні. Проте щойно мова заходить про тимчасово окуповані росією українські міста, в журналістів язик німіє: Севастополь, як і Євпаторія - це просто Крим. Так, ніби є така держава на мапі.


Що це, як не подвійні стандарти BBC, які нам так завзято ставлять у приклад? Журналісти не можуть не знати, що для нас це маленьке уточнення є дуже важливим, що їхня подача інформації нас ображає. Але вперто "відторгують" від нас наші землі.

Це не обов'язково плазування перед росією. Їхня редакційна політика може просто визнавати пріснопам'ятні «слажівшійеся тєрррітаріальнийе рєаліі». За їхньою логікою, "Крим, Україна" - це misleading, оскільки не вказує на факт окупації. І єдиний коректний вихід із цієї ситуації - це написати "Крим, тимчасово окупована (так званою) росією територія України". Так, це задовго. Але невже правда не вартує цього?

BBC не перші вступають ногами в сметану. Раніше науково-популярний часопис National Geographic на своїй офіційній сторінці в Facebook опублікував фотографію замка «Ластівчине гніздо». У підписі йшлося: "Ця пам’ятка архітектури знаходиться поблизу селища Гаспра", що в українському Криму. Все б нічого, фотографія гарна, але редакція часопису замовчує, в якій саме країні знаходиться ця будівля  small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01