ПІДТРИМАТИ НАС
Допомога
ЗСУ

Росія бреше, що українське ППО неефективне і розміщується в житловій забудові

Один із найпоширеніших наративів російської пропаганди - українське ППО - неефктивне, збиває лише 50% ворожих цілей.
СПЕЦПРОЄКТИ
СПЕЦПРОЄКТИ

Ось і вночі з 13 на 14 липня росіяни атакували Україну 17-ма ударними безпілотниками іранського виробництва «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ).

Телеграм-канали (про)російського спрямування вранці 14 липня заявили, що ППО збила лише 50% цих “шахедів”.

Тим же ранком, Повітряні сили ЗСУ офіційно повідомили, що в результаті бойової роботи у південних та східних областях знищено 16 «шахедів» з 17. Як бачимо, ефективність роботи ППО в ту ніч точно була не 50%, а набагато вищою.

У тій же маніпуляції, прихований ще один наратив російської пропаганди щодо української ППО. А саме про те, що її розміщують в житловій забудові великих міст, внаслідок чого начебто страждають цивільні.

Російська пропаганда не говорить про те, що першочергова причина - це російська агресія та ракети, БПЛА, які випускають російські окупанти. Українська ППО не випускала би ракети по ворожим цілям, якби цих цілей не було в українському небі.

Звісно, що в міській агломерації розташовується багато об’єктів, які потребують максимального захисту ППО. У сил ППО буде набагато менше часу зреагувати на ворожу ціль, якщо комплекси розмістити за межами міст. Відсоток збитих ворожих цілей буде меншим. Саме цього і хотілося би окупантам.

Учора на іншому телеграм-каналі проросійського спрямування з’явилася ще одна маніпуляція про те, що начебто спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат визнав, що засоби ППО навмисно розташовуються в живих кварталах.

Знову ні слова про те що причина падіння уламків та небезпеки для цивільних - не українська ППО, а російські ракети та ударні БПЛА. Знову ні слова про те, що у великих містах дійсно багато об’єктів, які треба захищати, і що ППО має розташовуватись якомога щільніше.

Ну і також пропагандисти дали неповну цитату Юрія Ігната з цього приводу.

Спікер Повітряних сил ЗСУ визнав, що поки недостатньо систем ППО в Україні, щоб взяти країну в умовне “кільце”. Варто не забувати, що у нас величезна лінія фронту - майже 2,5 тисячі кілометрів small logo

НАД ПРОЄКТОМ ПРАЦЮВАЛИ
Сова
Сова
фактчекерка на всі крильця
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
01 / 01